Lämmin Kvinoasalaatti
height=”821″ width=”547″>
Talvisin ainakin itselleni maistuvat paremmin lämpimät kuin kylmät salaatit. Tällä kertaa käytin lounassalaatin pohjana kvinoaa. Kvinoan lisäksi salaattiin tuli paahdettuja munakoisoviipaleita, punasipulia, tomaattia ja halloumia.
Halloumista olen tykännyt jo pitkään ja sitä tuleekin usein lisättyä salaatteihin. Eräästä kokkausohjelmasta (jonka olen jo unohtanut) nappasin vinkin, että paistettujen halloumien pinnalle kannattaa pusertaa sitruunamehua. Kerran tätä vinkkiä kokeiltuani en ole sitä kertaakaan jättänyt noudattamatta. Kesäisin grillaamme usein halloumia ja samalla sitruunan puolikkaita grillissä, ihan lyömätön yhdistelmä. Kannattaa siis kokeilla.
Salaatinkastikkeeksi valmistin chili-vinegrettiä, jossa on mukavasti potkua. Chili ja valkosipuli kuuluvat aina kevättalvella luottomausteisiin flunssakauden jyllätessä pahimmillaan. Nytkin niitä on tullut käytettyä vähän joka ruoassa, toivottavasti flunssat pysyvät poissa.
Tässä lista muita herkullisiä talveen sopivia lämpiä salaatteja:
– Lämmin ruusukaali-perunasalaatti
– Paahdettu-ruusukaalisalaatti
– Ankan rintaa ja grillattua salaattia
Kvinoa-halloumisalaatti
Ainekset
- 1 dl
- kvinoaa
- 1 kpl
- munakoiso
- 3 kpl
- tomaatteja
- 1 kpl
- pieni punasipuli
- 1 kpl
- halloumijuustoa
- 0
- oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 1 dl
- tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 0
- mustapippuria myllystä
- Chili-Vinegretti
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- hunajaa
- ½ kpl
- tuore punainen chili hienonnettuna
- ½ kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi munakoiso 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita munakoiso viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele munakoisoviipaleiden päälle öljyä ja mausta pippurilla ja suolalla. Paahda munakoiso viipaleita uunissa grillivastuksen alla kunnes saavat hiukan väriä. Käännä munakoisoviipaleet ympäri. Jatka paahtamista uunissa kunnes munakoisoviipaleet ovat kullanruskeita. Nosta pelti pois uunista ja anna hiukan jäähtyä.
Valmista chili-vinegretti sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Kuutioi tomaatit ja hienonna silolehtipersilija.
Leikkaa halloumijuusto noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista halloumi viipaleet molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta halloumi viipaleet lautaselle ja ripottele pinnalle sitruunamehua.
Kokoa salaatti sekoittamalla keitetty kvinoa, kuutioidut tomaatit, hienonnettu persilija, punasipuli viipaleet ja paahdetut munakoiso viipaleet. Nosta halloumi viipaleet salaatin pinnalle ja tarjoa salaatti chili-vinegretin kera.