Kvinoa-porkkanapihvit
Lasten yksi lempiruoista on porkkanaletut ja niitä toivotaan usein. Porkkanalettujen ohje löytyy linkistä. Vanhemmat haluavat kuitenkin hiukan vaihtelua, joten kehittelin nämä kvinoa-porkkanapihvit. Tein reilun satsin, josta riittää hyvin ensi viikoksikin. Arki helpottuu huomattavasti, kun ruoka on jo valmiina.
Kvinoa-porkkanapihveistä tuli ihanan meheviä ja ne maistuiva mainiosti koko perheelle. Kvinoa-porkkanapihvit tarjoilin salaatin ja fetakastikkeen kera. Kirpeä fetakastike sopi erinomaisesti kvinoa-porkkanapihvien kera tarjottavaksi.
Kvinoa-porkkanapihvejä paistaessani huomasin, että aika loppuu kesken ja tulee kiire sovittuun menoon. Paistoin vain puolet taikinasta ja loput pihvit paistoin illalla leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin 15min. Pihvit onnistuivat hyvin myös uunissa.
Kvinoa-porkkanapihvit
Ainekset
- 1 dl
- kvinoaa
- 1 kg
- porkkanoita
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 kpl
- kananmunia
- 1½ dl
- korppujauhoja
- ½ dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1½ tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1/4 tl
- cayennepippuria
- 1 tl
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Fetakastike
- 100 g
- fetaa murennettuna
- 2 dl
- turkkilaista jogurttia
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- ½ kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
Sekoita keitetty kvinoa, porkkanasose, kananmunat ja korppujauhot. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja lehtipersilija sekä mausteet. Anna taikinan turvota 15min.
Valmista fetakastike murustamalla feta turkkilaisenjogurtin joukkoon. Lisää sitruunanmehi, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa pihvien paistamisen ajan.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Laita taikinaa 2 rkl pannulle ja muotoile pihviksi. Paista pihvit keskilämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
Tarjoile kvinoa-porkkanapihvit salaatin ja fetakastikkeen kera.