Kuuluisat paahdetut porkkanat salaatissa veriappelsiinien kera
height=”751″ width=”500″>
Viime viikon aikana paahdetut porkkanat ovat saaneet hämmentävän suuren suosion. Resepti oli jopa Maku.fi:n viikon suosituin resepti. Paahdetuilla porkkanoilla herkuttelu on jatkunut myös meidän keittiössämme. Tällä kertaa paahdetut porkkanat pääsivät salaattiin sesongissa olevien veriappelsiinien kera. Itse odotan aina kovasti veriappelsiinien sesonkia ja lyhyen sesongin aikana tulee ostettua veriappelsiineja jokaikisellä ruokakauppa reissulla. Porkkana ja (veri)appelsiini sopivat yhteen muuten todella hyvin.
Salaatin pohjana käytin marinoituja belugalinssejä, joita meiltä löytyy nykyään usein jääkapista valmiina. Marinoidut linssit sopivat todella hyvin talvisiin salaatteihin. Marinoitujen linssien lisäksi salaatti ei kaipaa kastiketta. Salaatin pinnalle voi halutessaan ripotella hiukan hyvää oliiviöljyä. Salaattiin lisäsin myös yhtä tämän hetken suosikkiani eli wasabirucolaa. Wasabirucolassa on todella kivasti potkua ja wasabirucola kestää hyvänä vaikka salaatissa olisi myös lämpimiä aineksia. Täytyy aloittaa siementen metsästys ja kokeilla wasabirucolan kasvattamista itse kesällä.
Salaatti kokonaisuudessaan oli onnistunein pitkästä aikaa. Suosittelen kokeilemaan. Mukavaa viikonloppua!
height=”751″ width=”500″>
Salaatti paahdetuilla porkkanoilla ja veriappelsiinilla
Ainekset
- 250 g
- paahdettuja porkkanoita (reseptiin linkki valmistusohjeessa)
- 2 kpl
- veriappelsiineja
- 2 dl
- marinoituja linssejä (reseptiin linkki valmistusohjeessa)
- 0
- wasabi-rucolaa ruukullinen
- 100 g
- fetaa murennettuna
- 1 kpl
- pieni punasipuli
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista paahdetut porkkanat ja marinoidut belugalinssit ohjeiden mukaan. Kuori veriappelsiinit ja poista mahdollisimman paljon valkoistakuorta. Leikkaa veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja kuori mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kokoa kaikki salaatin ainekset lautasille ja sekoita kevyesti. Nauti!
Paahdetut porkkanat
Ainekset
- 500 g
- porkkanoita
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 2 rkl
- tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 0
- sormisuolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori porkkanat ja poista kanta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Halkaise porkkanan puolikkaat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Levitä porkkanat leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele porkkanoiden pinnalle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna tuore rakuuna ja ripottele porkkanoiden päälle. Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nauti lisukkeena tai esimerkiksi salaatissa.
Marinoidut Linssit
Ainekset
- 3 dl
- beluga linssejä
- Marinadi
- 3/4 dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- valkoviinietikkaa
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl
- Dijon-sinappia
- 1 tl
- hunajaa
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele belugalinssit hyvin ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Linssien keittämisen aikana valmista marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon sinappi ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää marinaadiin. Hienonna tilli ja lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin vielä suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.
Valuta belugalinssit hyvin ja lisää kuumina marinadiin, näin maku tarttuu linsseihin parhaiten. Sekoita hyvin ja anna belugalinssien marinoitua vähintään puoli tuntia. Tarjoa marinoituja linssejä salaatissa tai ruoan lisukkeena.