Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kukkakaali-couscous

Kukkakaalien ylituotannon tähden kukkakaalia saa nyt todella edullisesti kaupoista. Itse ostin muutaman kukkakaalin euron kilohintaan.

Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa kukkakaali-couscousin valmistusta. Kukkakaali-couscous on yllätävän helppo valmistaa. Surautin yrttiöljyn maustamaan kukkakaali-couscousia ja tykkäsin lopputuloksesta. Kukkakaali-couscousista on kyllä ehdottomasti kokeiltava muitakin versioita.

Kukkakaali-couscous

Ainekset

800 g
kukkakaalia
Yrttiöljy
½ kpl
ruukku tuoretta basilikaa
½ kpl
ruukku tuoretta lehtipersilijaa
½ kpl
ruukku tuoretta minttua
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ kpl
punainen chili hienonnettuna
2 rkl
sitruunan mehua
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 dl
neitsyt oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaalin kukintoja noin 5 minuutin ajan. Kukkakaalin tulee olla edelleen napakkaa.

Pilko kukkakaali muruiksi veitsellä tai monitoimikoneessa ja kaada tarjoilukulhoon.

Valmista yrttiöljy laittamalla kaikki ainekset korkeaan kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Sekoita yrttiöljy kukkakaali-couscousin joukkoon ja anna maustua vähintään 15 min ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *