Kukkakaali-couscous
Kukkakaalien ylituotannon tähden kukkakaalia saa nyt todella edullisesti kaupoista. Itse ostin muutaman kukkakaalin euron kilohintaan.
Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa kukkakaali-couscousin valmistusta. Kukkakaali-couscous on yllätävän helppo valmistaa. Surautin yrttiöljyn maustamaan kukkakaali-couscousia ja tykkäsin lopputuloksesta. Kukkakaali-couscousista on kyllä ehdottomasti kokeiltava muitakin versioita.
Kukkakaali-couscous
Ainekset
- 800 g
- kukkakaalia
- Yrttiöljy
- ½ kpl
- ruukku tuoretta basilikaa
- ½ kpl
- ruukku tuoretta lehtipersilijaa
- ½ kpl
- ruukku tuoretta minttua
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 1 tl
- hunajaa
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 dl
- neitsyt oliiviöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Höyrytä kukkakaalin kukintoja noin 5 minuutin ajan. Kukkakaalin tulee olla edelleen napakkaa.
Pilko kukkakaali muruiksi veitsellä tai monitoimikoneessa ja kaada tarjoilukulhoon.
Valmista yrttiöljy laittamalla kaikki ainekset korkeaan kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
Sekoita yrttiöljy kukkakaali-couscousin joukkoon ja anna maustua vähintään 15 min ennen tarjoilua.