Kevään Juhliin: Vuohenjuustovoileipäkakku

height=”1095″ width=”730″>

Meidän perheessä on kevään aikana juhlittu tyttärien 4v ja 6v synttäreitä. Herkullisen vouhenjuustovoileipäkakun valmistin sukulaisten kokoontuessa juhlimaan tyttöjä. Voileipäkakun täytteeseen tuli ranskankermaa, vuohentuorejuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja aurinkokuivattuja tomaatteja.Voit käyttää vuohentuorejuuston sijaan chevreä, jos haluat vahvemman maun täytteeseen. Täyte ja voileipäkakku maistui erinomaisesti kaikille vieraille. Itse olin myös tyytyväinen lopputulokseen, jopa voileipäkakun koristeluun, joka ei todellakaan kuulu vahvuuksiini. Juhlien voileipäkakut tarjoiltiin joulumarkkinoilta ostamien päreiden päällä. Lopputulos oli mielestäni todella kivan näköinen. Juhlien jälkeinen sunnuntai aamu oli muuten ihana aloittaa kupilla kahvia ja palalla herkullista voileipäkakkua.

Ylioppilasjuhlien valmistelu on monessa perheessä ajankohtaista juuri nyt, joten nappaa tästä herkullinen resepti voileipäkakkuun. Onnittelut vielä kaikille uusille ylioppilaille!

height=”1094″ width=”730″>

Blogista löytyy myös ohjeet seuraaviin voileipäkakkuihin:

Vuohenjuustovoileipäkakku

Ainekset

16 kpl
isoja täysjyväpaahtoleipä viipaleita
0
kasvislientä kostuttamiseen
Täyte
200 g
vuohentuorejuustoa
400 g
ranskankermaa (rasvaa vähintään 20%)
150 g
ilmakuivattua kinkkua
0
aurinkokuivattuja tomaatteja (330/180g purkillinen)
2 rkl
sitruunamehua
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Kuorrutus
200 g
ranskankermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunamehua
0
suolaa
Koristeluun
0
villi rucolaa
0
herneenversoja
0
illmakuivattua kinkkua
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensi voileipäkakun täyte. Kumoa ranskankermat ja vuohentuorejuuso kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kuutioi ilmakuivattu kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit, lisää voileipäkakun täytteeseen. Mausta täyte sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita voileipäkakun täyte hyvin.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Asettele neljä paahtoleipää leivinpaperin päälle tiiviisti peräkkäin. Kostuta leivät kasvisliemellä. Levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Puolita yksi paahtoleivistä. Aloita voileipäkakun seuraava kerros puolikkaalla paahtoleivällä, näin ollen leipien saumat eivät tule samaan kohtaan ja voileipäkakku pysyy paremmin kasassa. Lado puolikkaan jälkeen kolme kokonaista ja viimeiseksi yksi puolikas paahtoleipä. Kostuta kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle.

Aloita voileipäkakun seuraava kerros kokonaisella paahtoleivällä, lado kaikki 4 paahtoleipää täytteen päälle. Kostuta kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Puolita yksi paahtoleivistä. Aloita puolikkaalla paahtoleivällä, lado puolikkaan jälkeen kolme kokonaista ja viimeiseksi yksi puolikas paahtoleipä. Kostuta voileipäkakku kasvisliemellä. Kääri voileipäkakku leivinpaperiin ja sen jälkeen vielä kelmuun tai folioon. Nosta jääkaappiin ja laita kevyen painon alle. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Valmista voileipäkakun kuorrutus sekoittamalla ranskankerma ja tuorejuusto hyvin keskenään. Mausta kuorrutus sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kuorrutus tasaisesti voileipäkakun pinnalle. Koristele voileipäkakun reunat rucolalla. Voileipäkakun pinnalle asettele muutama herneenverso esittämään kukan vartta. Muotoile ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja asettele voileipäkakun pinnalle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *