Kesäkurpitsapihvit

Kesälomalla olen ihan tietoisesti valmistanut koko perheelle kasvisruokia lounaaksi. Mökin kasvimaan jättiläiskesäkurpitsat tuli jo syötyä ja uusia on vasta tulossa. Sain onneksi enon vaimolta kesäkurpitsan, josta päätin kokeilla tehdä kesäkurpitsapihvejä. Kesäkurpitsapihvit onnistuivat erinomaisesti ja maistuivat perheen aikuisille. Lapset söivät kesäkurpitsapihvit fetan ja tsatsikin kera, mutta lempiruokien joukkoon kesäkurpitsapihvit eivät päätyneet.

Kesäkurpitsapihvien lisukkeista tulossa toinen postaus, kunhan maltan mökillä puuhailun lomassa kirjoittaa. Viimevuonna kesälomalla tuli muuten täällä mökillä valmistettua kesäkurpitsalettuja.

Helpot ja herkulliset kesäkurpitsapihvit

Ainekset

500 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
Uusi sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 dl
korppujauhoja
2 kpl
kananmunia
1/2 dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1/2 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl
öljyä paistamiseen
1/2 kpl
sitruuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Rahasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Laita kesäkurpitsaraaste tiheään siivilään. Ripottele suolaa kesäkurpitsaraasteen joukkoon ja anna valua 15 min. Purista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois. 

Laita kesäkurpitsaraaste kulhoon. Lisää korppujauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin ja anna korppujauhotettuun turvota 10 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna öljy pannulla. Laita lusikalla pannulle neljä kekoa kesäkurpisapihvimassaa ja painele lastalla pihveiksi. Käännä kesäkurpitsapihvit ympäri kun pihvin reunat ovat kullankeltaiset ja paista vielä toiselta puolelta.

Purista valmiiden pihvien päälle sitruunamehua ja tarjoile esimerkiksi tsatsikin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *