Kesäkukkaistutukset

Muutettuamme maalle Järvenpääntilalle olemme pääosin keskittyneet remontoimiseen ja keittiöpuutarhan hyötykasveihin. Puutarhassa olemme vain ajaneet nurmikon ja kaivaneet villiintyneen puutarhan vanhat perennat esille. Pihapiiri tulee olemaan myllerryksen kohteena, kun salaojat uusitaan. Tämän takia en ole viitsinyt vielä panostaa puutarhan kukkapenkkeihin.

Halusin pihalle kuitenkin lisää kukkaloistoa. Siivotessame navettaa löysin vanhoja rikkinäisiä emaliämpäreitä ja -kattiloita, joita en raaskinut laittaa kaatopaikkakuormaan vaan päätin hyödyntää kesäkukkaistutuksiin. Löytyi myös vanha rikkinäinen puusaavi.

Kesäkukkia tuli hankittua vähitellen kauppareissujen yhteydessä ja huomaamatta kesäkukkaistutusten värimaailmaksi valikoitu tänä kesänä valkoinen ja violetin eri sävyt. Päätin sijoittaa kesäkukkaistutukset kesäkeittiön yhteyteen.

Emaliämpäreihin istutin markettaa, nukenkaulusta, lobeliaa ja nauhaköynnöstä. Kesäkukkaistutuksesta tuli ihanan rönsyilevä ja istutus on ilahduttanut kukkaloistollaan koko kesän.

Emalikattiloihin istutin härmäsalviaa, verbenaa ja lobeliaa. Emalikattilat nostin puupölkkyjen päälle ja sain kivasti korkeuseroja istutusten välillä.

Isoon puusaaviin istutin petunia ja surfiina amppelit, jotka suorastaan rehottavat isossa istutusastiassa. Muutama orvokki jäi yli muista istutuksista ja ne sopivat hyvin kesäkukkaistutusryhmän värimaailmaan, joten istutin ne omiin ruukkuihinsa.

Olen nauttinut kesäkukkaistutuksista koko kesän ja kukkaloistoa on ollut ihana ihailla kesäkeittiössä häärätessä. Pörriäiset ovat myös löytäneet kesäkukkaistutukset. Täytyy todeta, että olen kerrankin ollut tyytyväinen kesäkukkaistutuksiini ja oikein odotan jo mitä keksin ensivuonna.

piha-ja-puutarha puutarhan-kasvit puutarhanhoito
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *