Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kesään kuuluu ehdottomasti Grillileipä

Kesään kuuluu ehdottamasti grillileipä. Yrtti-valkosipulivoi antaa grillileivälle mahtavasti makua. Sormet ja suu meinaavat usein palaa, kun ei malta odottaa tarpeeksi kauan grillileivän jäähtymistä. Tällä kertaa tein grillileivän viipaloidusta leivästä ja grillileipä onnistui todella hyvin, kun voin sai levitettyä tasaisesti leiville. Aikaisemmin en ole leikannut leipää viipaleiksi vaan tehnyt viiltoja niin, että leipä pysyy kokonaisena.

Grillileipää voi nauttia grilliruoan lisukkeena tai lounaaksi salaatin kera, kuten me teimme. Maustevoita voi muutella oman maun mukaiseksi. Chilin voi esimerkiksi jättää pois ja voihin voi lisätä raastettua sitruunankuorta. Erilaisia yrttejä voi myös kokeilla esimerkiksi timajamia, oregaanoa ja rosmariiniä.

Hyvää viikonloppua ja kesää kaikille, minulla alkoi tänään kesäloma :)!

Grillileipä

Ainekset

1 kpl
maalaisleipää (n. 500g)
100 g
voita
0
kourallinen tuoretta silolehtipersilijaa (hienonnettuna)
0
kourallinen tuoretta basilikaaa (hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
½ kpl
kuivattu punainen chili
0
vahvaa foliota
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi tai käytä valmiiksi viipaloitua leipää. Kuutio voi ja anna pehmentyä huoneenlämmössä. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulin kynnet voihin. Mausta voi suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Voitele leipäviipaleet yrttivoilla. Kasaa leipäviipaleet leiväksi ja kääri kaksinkertaiseen folioon. Grillaa leipää grillissä. Leipä on valmis kun se on vähän ruskistunut ja voi on sulanut. Nauti leipä salaatin kera.

Kommentit (2)

  1. Tuplaespresso

    Hyvä kun muistutit tuosta klassikosta. Täytyykin taas pitkästä aikaa kasata sellainen. Joskus 70-luvulla opiskeluaikana yrttileipää laitettiin useinkin, kun askarreltiin kavereitten kanssa auki kuorellisia katkarapuja ikään kuin oltaisiin pidetty ”rapujuhlia”.

  2. Minna_A

    Ruokamuistot ovat kyllä ihan parhaita, meillä grillileipää tehtiin paljon lapsuudessani. Silloin taidettiin tosin käyttää ranskanleipää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *