Kasvispasteijat
Leivoin meille mökille mukaan kasvispasteijoita. Mausteiset pasteijat täytin mm. linsseillä ja grillatulla paprikalla. Linssitäytteiset kasvispasteijat maistuivat erinomaisesti minulle ja miehelle, mutta lapset eivät oikein innostuneet.
Kasvispasteijat sopivat sellaisenaan eväsretkelle mukaan otettavaksi tai lounaalla keiton kera tarjottaviksi. Linssitäytteisiä kasvispasteijoita leivon taatusti uudestaa, olivat nimittäin herkullisia.
Kasvispasteijat
Ainekset
- 1 kg
- lehtitaikina levyjä
- 1 kpl
- kananmuna voiteluun
- 3 rkl
- seesaminsiemeniä
- Linssitäyte
- 2 dl
- punaisia linssejä
- 1 kpl
- kasvisliemikuutio
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 kpl
- suippopaprikoita
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1/5 tl
- cayennenpippuria
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Ota lehtitaikinalevyt sulamaa. Valmista linssitäyte.
Puolita suippopaprikat ja poista siemenet sekä kanta.
Grillaa suippopaprikoita uunissa grillivastuksen alla kunnes paprikoiden kuori on mustunut.
Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla.
Valmista punaiset linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kasvisliemikuutio keitinliemeen.
Kuullota sipuli ja valkosipulia muutama minuutti pannulla.
Poista suippopaprikoista kuori ja kuutioi paprikat.
Sekoita keitetyt linssit, paprikat, sipulit ja mausteet hyvin keskenään.
Leikkaa lehtitaikina levyt puoliksi. Laita kaksiteelusikallista täytettä lehtitaikinaneliön keskelle.
Painele kasvispasteijan reunat kiinni haarukalla.
Voitele pasteijat munalla ja ripottele pinnalle seesamin.
Paista kasvispasteijoita 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kasvispasteijoiden pinta on kullanruskea.
O
Olen ihaillut tätä kuvaa jo muutaman tovin Top100 ruokablogikoonnissa. Näyttää -ja nyt reseptiä tiiraillessa kuulostaa- todella herkulliselta.
Kiitos, nämä kasvispasteijat yllättivät minutkin positiivisesti :).