Kasvisborssikeitto
height=”748″ width=”498″>
Flunssaisen perheen arjen on tällä viikolla pelastanut iso kattilallinen kasvisborssikeittoa. Keitto kuin keitto lievittää hyvin tukkoista oloa, mutta borssikeitto kuuluu kyllä henkilökohtaisiin suosikkeihini. Tällä viikolla oli jopa töissä tarjolla kasvisborssikeittoa, mutta ei haitannut yhtään. On borssikeitto vaan niin hyvää.
Kasvisborssikeittoon käytin punakaalia, koska sitä sattui kotoa löytymään. Valkokaalia voi ihan yhtä hyvin käyttää kasvisborssikeittoon. Perinteisesti borssikeitto tehdäänkin juuri valkokaalista. Tällä kertaa tarjosin borssikeiton kanssa perinteistä smetanaa ja kuutioitua suolakurkkua. Suolakurkku sopi smetanan kera todella hyvin borssikeiton kanssa nautittavaksi. Suosittelen kokeilemaan!
height=”748″ width=”499″>
Kasvisborssikeitto
Ainekset
- 500 g
- puna- tai valkokaalia
- 4 kpl
- punajuuria (noin 500g)
- 4 kpl
- porkkanoita (noin 300g)
- 0
- 10 cm pala purjoa (noin 150 g)
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 0
- öljyä kuullottamiseen
- 2 l
- kasvislientä
- 2 tl
- kuivattua timjamia
- 2 kpl
- laakerinlehteä
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- suolaa
- 3/4 dl
- valkoviinietikkaa
- Tarjoiluun
- 0
- smetanaa
- 0
- suolakurkkuja kuutioituna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Suikaloi kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kuori punajuuret ja porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi. Puolita purjo ja huuhtele hyvin. Suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä, mustapippurilla, suolalla ja valkoviinietikalla. Anna borssikeiton kiehua miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Tarjoile smetanan ja suolakurkkukuutioiden kera.