Karkkipiparkakkutalo

Piparkakkutalon rakentaminen on meidän perheessä joka vuotinen urakka ja niin tänäkin vuonna. Lapset sattuivat näkemään kuvan Kotivinkin suloisesta piparkakkutalosta ja sellainen oli kuulemma saatava. Linkistä löytyy ohjeiden lisäksi piparkakkutalon kaavat.

Lasten mielestä karkkeja pitäisi kuitenkin meidän piparkakkutalossa olla paljon paljon ennemmän. More is more teemalla tuli siis koristeltua tämä piparkakkutalo. Piparkakkutalo nimettiinkin heti karkkipiparkakkutaloksi. Karkkeja haluttiin karkkipiparkakkutaloon niin paljon, että päätin talon kasaamisen käyvän kätevimmin ennen karkkien kiinnitystä. Hyvin onnistui näinkin päin, kun piikeri oli todella paksua.

Karkkipiparkakkutalon kokoamiseen kului monta tuntia. Ennen nukkumaan menoa keskimmäinen lapsista totesi ettei malta mennä nukkumaan koska haluaa vain ihailla ihmeellistä karkkipiparkakkutaloa. Sen jälkeen ei enää harmittanut yhtään tähän projektiin käytetyt tunnit. Hiukan jäi itseä kaivelemaan se, että muumitikkarit loppuivat kesken ja osaan ikkunoista laitettiin polkakarkkimursketta piparkakkutalon osia paistettaessa. Niistä ikkunoista ei mielestäni kovin kauniita tullut. No ensi vuonna muistetaan varata tarpeeksi muumitikkareita.

Karkkipiparkakkutaloon tarvitset:

1½ kg piparkakkutaikinaa

6 muumitikkaria

2 pussia kettukarkkeja

1 rasia finlandia marmeladeja

6 kpl mini karkkitankoja

4 kpl karkkitankoja

10 sydän marmeladia

paljon liitulakuja

tomusokeria ja valkuaista piikerin valmistukseen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *