Kanttarellit ovat metsän keltaista kultaa

Kukaan muu ei ollut onneksi löytänyt mieheni kanttarelliapajia ja metsäretken saaliina olikin eilen reilusti kanttarelleja. Päätimme valmistaa kanttarellit heti illalliseksi. Kanttarellit ovat mielestäni parhaimmillaan, kun ne nauttii heti. Mies tosin haikeana muisteli sherryviinietikassa marinoituja kanttarelleja ja harmitteli ettei sherryviinietikkaa ole mökkikeittiössämme. Tällä kertaa teimme lämmintä kanttarelli-perunasalaattia muurikalla. Voi tätä toki kutsua myös kantterelli-perunapaistokseksikin.

Kanttarellien lisäksi paistoimme muurikassa uusia siiklejä, pekonia ja uutta sipulia. Siikli on kyllä yksi parhaista perunalajikkeista. Lapsetkin ovat tätä mieltä ja sen takia mökin pottumaalla on kasvamassa pelkästään siikliä. Valitettavasti jäniksille ja metsäkauriille on perunoiden varret maistuneet eli saa nähdä miten sadolle käy.

Paistoimme muurikan keskellä yhden ainesosan kerrallaan ja jo paistetut ainekset siirrettiin muurikan reunoille odottamaan. Lopuksi kaikki sekoitettiin hyvin keskenään ja viimeisteltiin tillivinegretillä, joka sai kiehahtaa pikaisesti muurikassa. Lopputulos oli taivaallinen, vaikka itse niin sanonkin.

Toivottavasti kanttarelliapajamme tarjoaa kanttarellejä jatkossakin. Lapset innostuivat yllättäen kanttarelleista ja ne maistuivat heillekin hyvin. Metsäretket kanttarellien toivossa varmasti yleistyvät meidän perheessä. Sieni onnea kaikille!

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti

Ainekset

1 l
tuoreita kanttarelleja
1 kg
uusia siiklejä
2 kpl
uutta sipulia
0
valkosipulin kynsi hienonnettuna
170 g
pekonia
Tillivinegretti
½ dl
oliiviöljyä
½ kpl
sitruunan mehu
2 tl
dijon sinappia
1 tl
hunajaa
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä. Leikkaa perunat viipaleiksi. Puhdista kanttarellit ja pilko ison sienet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Pilko sipulit ja valkosipulin kynsi. Kuutio pekoni. Sekoita vinegretin ainekset hyvin keskenään. Kuumenna muurikka tai suuri paistinpannu. Paista pekonikuutiot rapeiksi. Nosta pekonikuutiot pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää perunat ja paista kunnes perunaviipaleet saavat väriä. Nosta perunaviipaleet pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Nosta sipulit pois pannulta tai muurikassa siirrä muurikan reunalle odottamaan. Lisää kanttarellit ja paista kunnes pannuun tai muurikkaan muodostuvan neste haihtuu. Lisää perunat, sipulit ja pekoni kanttarellien joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Lisää tillivinegretti ja anna sen kiehahtaa pannulla. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *