Kanttarellileivät
Yksi vuoden kohokohdista on kyllä ehdottomasti ensimmäiset kanttarellit. Mieheni löysi tänä vuonna ensimmäiset kanttarellit mökillä iltakävelyllä. Paistoimme kanttarellit samantien uusien sipuleiden ja voin kera pannulla. Kanttarellit ja tilli sopivat mielestäni hyvin yhteen, joten kanttarelli-sipulipaistos maustettiin suolan ja pippurin lisäksi tuoreella tillillä.
Kanttarelli-sipulipaistoksen nautimme pannulla voissa rapeaksi paahdettujen leipäviipaleiden päällä. Suorastaan taivaallista! Yksinkertaista, mutta taivaallisen makuista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kanttarellipaikka käydään kuulemma huomenna tarkistamassa uusien sienien toivossa eli toivottavasti uusia kanttarellireseptejä luvassa pian.
Kanttarellileivät
Ainekset
- 4 kpl
- maalaisleipä viipaletta
- 5 dl
- tuoreita kanttarelleja
- 2 kpl
- uutta sipulia
- 2 rkl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- voita paistamiseen
- Muut ainesosat
Tee näin:
Putsaa kanttarellit ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Hienonna sipulit. Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi pannulla, nosta sivuun odottamaan. Kuullta sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää kanttarellit ja paista pari minuuttia. Mausta tuoreella tillillä, mustapippurilla ja suolalla. Lusikoi paistetut kanttarellie ja sipulit paahdettujen leipien päälle. Viimeistele annokset hienonnetulla tillillä. Nauti heti.