Kananmunacurry
Tammikuun paukkupakkasilla kaipasin lämmittävää ja mausteista ruokaa, joten kaivoin kirjahyllystä intialaiset keittokirjat. Oikaisin ohjetta ja currytahna tuli suoraan purkista enkä sitä tehnyt itse. Jonain kauniina päivänä on kyllä ehdottomasti kokeilta currytahnan valmistusta itse, mutta se päivä ei ollut tänään.
Halusin kokeilla hiukan erilaisen curryn valmistusta ja päädyin kokkaamaan kananmunacurrya. Kananmunacurry oli ihanan mausteista ja yllätyin siitä miten hyvin kananmunat sopivat curryyn. Ihan paras ruoka pakkaspäiväksi.
Käytin curryn valmistukseen mietoa intialaista currytahnaa, koska ruokaa söivät myös lapset. Voit halutessasi käyttää tulista currytahnaa tai lisätä potkua lisäämällä chiliä ruokaan.
Kananmunacurry
Ainekset
- 8 kpl
- kananmunia
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl
- mietoa currytahnaa
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 400 g
- tomaattimurskaa (yksi tölkki)
- 4 dl
- kookosmaitoa (yksi tölkki)
- 0
- suolaa tarvittaessa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä kananmunia suolatussa vedessä noin 6-8 minuuttia. Jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä.
Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sipuli kuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää pannuun currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota vielä muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua miedolla lämmöllä 25 minuuttia.
Kuori kananmunat ja puolita ne. Lisää kananmunan puolikkaat pannulle kastikkeen pinnalle leikkauspinta ylöspäin. Anna hautua kannen alla viitisen minuuttia.
Tarjoile keitetyn riisin kera.