Kananmuna-kermaviilikastike
Mökillä Kustavissa nousee usein muistoja lapsuuteni kesistä isovanhempieni kanssa mökillä. Muistojen joukkoon mahtuu myös monta makumuistoa, sillä isoäitini oli erinomainen kokki. Isoäidin salaatinkastiketta mummini valmisti usein. Viime kesänä valmistin isoäidin salaatinkastiketta perinteisellä reseptillä ja koko perhe tykkäsi.
Tällä kertaa päätin kokeilla valmistaa isoäidin salaatinkastikkeen kermaviilistä. Kananmuna-kermaviilikastike maistui ihanalta ensimmäisten uusien suomalaisten perunoiden kanssa lounaaksi. Kananmuna-kermaviilikastiketta jäi lounaalta jäljelle ja sekoitin loput kastikkeesta varhaiskaalisuikaleiden joukkoon. Varhaiskaalin ja kananmuna-kermaviilikastikkeen yhdistelmä oli todella herkullinen. Kuopus santsasi varhaiskaalisalaattia kuusi kertaa.
Kaupasta löytyy muuten nyt jo ensimmäiset kotimaiset varhaiskaalit. Blogin parhaat varhaiskaalireseptit löydät linkistä.
Kananmuna-kermaviilikastike
Ainekset (5 annosta)
- 4 kpl
- kananmunaa
- 200 g
- kermaviiliä
- 1 kpl
- uusi sipuli hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl
- kokojyväsinappia
- 2 tl
- valkoviinietikkaa
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Keitä kananmunia suolatussa vedessä 8 minuuttia. Anna kananmunien jäähtyä hetki.
Kuori kananmunat ja pilko pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat, sipuli, tilli, sinappi ja valkoviinietikka.
Mausta kananmuna-kermaviilikastike suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita hyvin ja anna kananmuna-kermaviilikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 15 min.