Kana-Kookoskeitto
Maittava arkiruoka Kana-Kookoskeitto syntyy edellisenä päivänä ylijääneestä broilerista. Keittoon voi hyvin käyttää myös meidän perheen nälkäkiukulta usein pelastavaa grillattua broileria. Flunssakauden jyllätessä pahimmillaan keitot maistuvat mahtavilta. Tuore inkivääri, valkosipuli ja chili helpottavat samalla tukalaa oloa. Tein koko perheelle maistuvaa keittoa eli ei liian tulista. Keittoon voi hyvin lisätä myös tuoretta chiliä. Meillä perheen aikuiset lisäsivät omiin annoksiinsa sriracha -kastikketta jälkikäteen.
Kana-Kookoskeitto
Ainekset
- 200 g
- kypsää broilerin lihaa (esim. grillattua broileria)
- 2 kpl
- banaanisalottisipulia
- 1 rkl
- öljyä
- 2 rkl
- vihreää currytahnaa
- 8 dl
- kanalientä
- 400 g
- kookosmaitoa purkissa
- 3 kpl
- porkkanaa
- 100 g
- kevätsipulia
- 3 kpl
- valkosipulinkynttä
- 0
- tuoretta inkivääriä 2cm pala (raastettuna)
- 6 kpl
- kaffirlimetinlehteä
- 250 g
- täysjyvä nuudeleita
- 1 rkl
- soijaa (voi käyttää myös kalakastiketta)
- 1 kpl
- limen mehu
- Tarjoiluun
- 0
- tuoretta korianteria
- 0
- Sriracha -kastiketta
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keittoon voi käyttää ylijäänyttä grillattua broileria tai paistetuista broilerinkoivista irttoitettua lihaa.
Kuori salottisipulit ja kuutioi. Kuori porkkanat ja kuutioi. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää salottisipulit, kuullota hetki. Lisää currytahna ja kuullota vielä hetki. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kuumenna kiehuvaksi. Lisää porkkanat ja keitä kunnes ovat miltei kypsiä. Lisää raastettu inkivääri, kaffirlimenlehdet, nuudelit, kevät sipuli, pikottu broileri ja soija. Keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää limen mehu ja tarjoile keitto tuoreen koriaterin ja Sriracha -kastikkeen kera.
Täysjyvänuudeli on yhdyssana!