Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Jouluinen itse tehty Daim

Oikein hyvää neljättä adventtia! Jouluaattoon on enää alle viikko aikaa ja lapset laskevat jo malttamattomasti öitä siihen, että näkevät joulupukin. Jouluksi valmistin yhtä suosikki makeista eli daimia itse. Daimin valmistus on yllättävän helppoa, kannattaa siis kokeilla. Jouluisen vivahteen daimiin tuo piparkakkumauste. Lapset kysyivätkin onko daimissa myös piparkakkuja. Postausta koristavat kuvat muutaman vuoden takaa. Daimit hävisivät parempiin suihin ennen kuin ehdin kuvaamaan…

Jouluinen itse tehty Daim

Ainekset

75 g
voita
80 g
mantelijauhetta
1½ dl
sokeria
½ dl
siirappia
½ tl
piparkakkumaustetta
200 g
maitosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää mantelijauhe, sokeri, siirappa ja piparkakkumauste. Keitä ainaksia koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia, kunnes seos hieman tummuu. Kaada massa leivinpaperin päälle. Nosta toinen leivinpaperi seoksen päälle. Kaulitse massaa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä.

Sulata maitosuklaa ja levitä levyn päälle, kuvioi pinta halutessasi lastalla. Anna jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä. Paloittele levy paloiksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *