Itsenäisyyspäivän jälkiruoka

Itsenäisyyspäivän illallinen päättyi herkullisesti mustikkamoussella. Mustikkamoussen maustoin vienosti kardemummalla. Mustikka ja kardemumma sopivat aivan älyttömän hyvin yhteen. Mustikkamousset koristelimme rennosti pensasmustikoilla ja valkosuklaalla.

Mustikkamousse oli juuri sopivat kevyt lopetus itsenäisyyspäivän illalliselle ja sopi hyvin suomalaiset suupalat teemaiseen alkupalapöytään, josta voit lukea edellisessä postauksessa.

Ruokien lisäksi innostuin taas pitkästä aikaa tekemään kukka-asetelman. Jouluiseen asetelmaan käytin havuja, käpyjä ja itsenäisyyspäivään sopivia valkoisiajoulutähtiä. Tykkäsin itse lopputuloksesta ja kukka-asetelmia pitäisi ehdottomasti tehdä useammin. Joulupöytää koristamaan on ehdottomasti tehtävä uusi kukka-asetelma.

Mustikkamousse

Ainekset

3,3 dl
kuohukermaa
3 rkl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
250 g
mascarponea
400 g
mustikoita
½ tl
hienoksi jauhettua kardemummaa
2 kpl
liivatelehtiä
2 rkl
vettä
Koristeluun
175 g
pensasmustikoita
25 g
valkosuklaata lastuina

Tee näin:

Sulata mustikat ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa mascarpone ja mustikkasose kermavaahdon joukkoon.

Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi kattilassa ja liota liivatteet siihen.

Kaada liivateseos mustikkamoussen joukkoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen.

Jauha kardemumma morttelissa hienoksi jauheeksi ja sekoita mustikkamoussen joukkoon.

Jaa mustikkamousse 8 tarjoilukulhoon. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

Koristele annokset pensasmustikoilla ja valkosuklaalastuilla. Tarjoile mustikkamousset heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *