Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Isänpäivän aamiaisherkku: Pekoni-viskihillo

height=”772″ width=”514″>

Isänpäivä valmistelut ovat käynnissä. Aloitin valmistamalla pekoni-viskihilloa aamiaista varten. Hapanimelä pekonihillo maistuu taivaalliselta maalaisleivän ja uppomunien kera. Sinihomejuusto ja avocado sopivat myös erinomaisesti pekonihillon pariksi. Pekonihilloa on tullut valmistettua aikaisemminkin ja juuri isänpäiväksi. Ensimmäisen versio pekoni-viskihillosta ja helppojen Arzak-uppomunien reseptit löytyvät blogiarkistosta.

Tällä kertaa muutin ohjetta hiukan ja hyvää pekonihillosta tuli tälläkin ohjeella. En kyllä osaa sanoa kumpi versio pekoni-viskihillosta olisi parempaa. Perheen muutkin jäsenet pitivät pekonihillosta, joten täytyy loppu päivä vahtia jääkaappia. Muuten saattaa hillopurkki olla tyhjää täynnä aamulla…

height=”772″ width=”514″>

Pekoni-viskihillo

Ainekset

340 g
pekonia
1 kpl
iso sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
½ dl
omenaviinietikkaa
½ dl
viskiä
1 ½ dl
kahvia
½ dl
muscovado siirappia
½ dl
vaahterasiirappia
½ tl
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa ja mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi pekoni ja laita ne kylmälle pinnoitetulle pannulle. Kuumenna pannu, paista kunnes rasva on sulanut ja pekonit ruskistuneita ja rapeita. Nosta pekonikuutiot talouspaperin päälle valumaan. Kaada osa pekonirasvasta pois, jätä pannuun noin ruokalusikallinen rasvaa.

Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää viipaloitu sipuli pannulle  ja paista sipulit pehmeiksi pekonirasvassa keskilämmöllä noin 5 min. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää valkosipuli pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Laita paistettu pekoni takisin pannuun.

Lisää omenaviinietikka ja anna sen kiehahtaa pannulla. Lisää viski ja anna myös sen kiehahtaa pannulla. Lisää loput pekonihillon ainekset ja mausta savustetulla paprikajauheella. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40-50 mn, kunnes pekonihillon koostumus muuttuu siirappimaiseksi. Mausta hillo suolalla ja mustapippurilla.

Laita pekonihillo monitoimikoneeseen ja soseuta hiukan. Varo soseuttamatta liian hienoksi. Purkita pekonihilla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän ja uppomunien kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *