Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Isän hemmotteluun: Ylikypsä Kassler Kaalipedillä

height=”435″ width=”653″>

Viime sunnuntaina hemmottelin perhettä yhdellä yhteisellä lempiruoalla eli ylikypsällä possulla. Löysin sattumalta kaupasta SavuHovin valmiiksi pintasavustettua kassleria. Rakastan savustettua lihaa, joten valmiiksi pintasavustettua kassleria oli aivan pakko kokeilla. Kokeilu kannatti, sillä pintasavustettu kassler oli aivan mahtavan makuista. Jos et löydä kaupasta valmiiksi pintasavustettua kassleria voit hyvin pintasavustaa kasslerin myös itse. Vaihtoehtoisesti voit myös vain ruskistaa kasslerin pinnan pannulla.

Kasslerin pintaan hieroin salviatahnaa, jota on tullu jo useammassa reseptissä käytettyä: salvialla maustetut porsaan ulkofileepihvit, salvialla maustettu porsaan sisäfilee. Salvia sopi erinomaisesti maustamaan myös kassleria.

Kassler haudutettiin ylikypsäksi kaalipedillä. Kaalin lisäksi pataan päätyi sipulia, porkkanaa, kuivaa valkoviiniä, kasvislientä ja hunajaa. Padassa viisi tuntia hautunut kaali oli ylikypsän kasslerin lisäksi taivaallista. Mieheni antoi tämän kokeilun arvosanaksi 9 ½ eli tulevana sunnuntaina voi tällä reseptillä hyvin hemmotella isiä.

height=”431″ width=”647″>

Ylikypsä Kassler kaalipedillä

Ainekset

1 kg
pintasavustettu kassler (savuhovi)
1 l
keräkaalia suikaloituna
4 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipuli
2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 tl
hunajaa
3 dl
kana- tai kasvislientä
Salviatahna
0
ruukku tuoretta salviaa
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 tl
karkeaa merisuolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Jos et käytä valmiiksi pintasavustettua kassleria voit halutessasi pintasavustaa kasslerin tai ruskistaa kasslerin pinnan paistinpannussa. Mittaa salviatahnan ainekset kivimortteliin ja hiero tahnaksi.

Suikaloi kaali, kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna padassa tilkka öljyä. Lisää suikaloitu kaali ja kuutioitu sipuli pataan. Kuullota kasviksia padassa muutaman minuutin ajan. Lisää viipaloidut porkkanat, valkoviini, kasvisliemi ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi.

Hiero salviatahna pintasavustetut kasslerin pintaan. Nosta kassler pataan kasvisten päälle. Laita padan kansi tiukasta kiinni. Nosta pata uuniin 150 asteeseen tai kiertoilmauunissa 125 asteeseen ja anna muhia noin 5 tuntia.

Leikkaa kassler viipaleiksi tai revi haarukoilla suikaleiksi. Tarjoile ylikypsä kassler haudutetun kaalin ja perunoiden kera.

Kommentit (1)

  1. Kaikki äitini reseptit Nanna

    Mä palaan aina uudestaan kurkkimaan tätä reseptiä. Vissiin pakko kohta tehdä. Ylikypsä possu ja kaali, oi nam!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *