Hunajaiset Ruusukaalit

height=”1051″ width=”700″>

Niitä saa taas! Kotimaisia ruusukaaleja siis. Ilmeisesti en ole ainut innostunut, sillä muutaman kerran on kaupan  heviosaston hyllyt olleet tyhjää täynnä. Syksyn ensimmäiset ruusukaalit halusin valmistaa mahdollisimman yksinkertaisesti. Päädyin keittämään ruusukaaleja ja sen jälkeen paistamaan pannulla. Ruusukaalit maustoin vain hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Monet karsastavat ruusukaaleja, koska ovat joskus saaneet kitkeriä ruusukaaleja. Ripaus hunajaa ruusukaalien lisäksi pannuun ja kitkeryydestä ei ole tietoakaan. Näin saadaan käännytettyä ihmisiä ruusukaalien ystäviksi. Aivan mahtavan makuisia vaikka itse niin sanonkin!

Blogista löytyy muutamia ruusukaalireseptejä:

Ruusukaali-pekonipiirakka

Ruusukaali-pekonimunakas

Lämmin ruusukaali-perunasalaatti

height=”1051″ width=”700″>

 

Hunajaiset Ruusukaalit

Ainekset

400 g
ruusukaalia
1 rkl
voita
2 tl
kiinteää hunajaa
0
suolaa ja mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita ruusukaalit. Poista tarvittaessa hiukan kantaa ja huonot uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Valuta ruukukaalit hyvin. Sulata voi pannulla. Lisää ruusukaalit kuumaan pannuun. Paista noin 5 minuutin ajan tai kunnes molemmat puolet ruusukaaleista ovat saaneet väriä. Lisää pannuun hunaja ja tarvittaessa nokare voita. Anna hunajan karamellisoitua muutaman minuutin ajan keskilämmöllä panulla, samalla sekoittaen. Mausta suolallalla ja mustapippurilla, sekoita hyvin. Tarjoa heti.

Kommentit (2)
  1. Satu Hämäläinen
    29.11.2016, 12:07

    Hei, itse en keitä ruusukaaleja vaan laitan puolikkaat suoraan pannulle voi/öljy tilkan kera. Ruskistan ja joskus laitan pineksi silputtua amerikan pekonia joukkoon – tai silputtua sipulia.. toimii karamellisoituvat makeiksi.

  2. Pekonin kanssa paistetut ruusukaalit ovat myös herkullisia. Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla lisä joukkoon myös sipulia, kuulostaa nimittäin hyvältä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *