Hitaat viikonloppu aamut = Ruusukaali-pekonimunakas

Ruusukaalilla on herkuteltu meidän perheessä usein viimeaikoina mm. lämpimällä ruusukaali-perunasalaatilla. Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin niin viime viikonloppuna teimme viimeistelytöitä raksalla ennen käyttöönottotarkastusta. Sunnantai aamuna herkuttelimme tällä munakkaalla, jonka voimalla jaksoi ahertaa iltapäivään asti. Kevyttä herkkua tämä munakas ei siis todellakaan ole. Raksalla nyt vaan tarvitaan kunnon eväät.

Pannulla paahdetut ruusukaalit ovat vain niin hyviä ja toimivat tässäkin reseptissä erinomaisesti. Munakkaat sopivat erinomaisesti hitaisiin viikonloppu aamuihin ja nyt kun olemme (vihdoin ja viimein) päässeet muuttamaan on varmasti blogissakin luvassa herkullisia reseptejä viikonlopun aamupaloille ja brunsseille.

Tällä hetkellä uudessa osoitteessa vallitsee kyllä aikamoinen kaaos  muuttolaatikoiden keskellä. Kaiken kukkuraksi iski kova flunssa, jonka takia tätä postausta kirjoitan parhaillaan sohvan pohjalta vällyjen alta. Eiköhän tästäkin selvitä ja kohta jo kehtaa muutaman kuvankin jakaa uudesta kodistamme. Instagramissa ja facebookissa pääsee kyllä jo nyt tutustumaan uusiin neliöihimme. Herkullista viikonloppua!

Ruusukaali-pekonimunakas

Ainekset

140 g
pekonia
400 g
ruusukaalia
0
rypsiöljyä
1 kpl
punasipuli
4 kpl
munaa
½ dl
kuohukermaa
1 dl
cheddar juustoa raastettuna (tai muuta vahvaa juustoa)
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Puolita ruusukaalit. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi pekoni. Paista pekoni kuutiot rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Lisää pannulle tarvittaessa rypsi öljyä. Laita ruusukaalit pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista noin neljä minuuttia. Käännä ruusukaalit ympäri ja lisää myös kuutioitu punasipuli pannulle. Kuullota hetki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pekonikuutiot joukkoon.Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita hyvin. Kaada munaseos pannuun ja säädä levy miedolle lämmölle. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes munakas on hyytynyt tarpeeksi. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Kommentit (4)
  1. Jonna / suolaa&hunajaa
    11.10.2014, 10:10

    Nostan niin hattua, että kaiken raksatohinan keskellä teillä jaksetaan vielä syödä näin hyvin.

  2. jokihaka kokkaa
    12.10.2014, 10:10

    Hieno munakas! Ruusukaalia en ole munakkaisiin hoksannutkaan käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *