Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Hirveän Hyvä Hirvipata

height=”799″ width=”532″>

Eräänä viikonloppuna lämpömittari näytti paukkupakkasien lukemia ja kukaan ei halunnut lähteä kauppaan. Niimpä pakkasesta otettiin sulamaan appiukolta saatu hirvipaisti. Koko perheellä oli villasukat jalassa ja villashaaleista kiisteltiin. Lämmittävä pataruoka oli siis paikallaan. Yleensä käytän hirvipataan punaviiniä, mutta sitä ei sattunut juuri silloin kotoa löytymään. Ruoanlaittoon käyttämääni kuivaa sherryä päätyi siis punaviinin sijaan pataan. Sherry ja sienet sopivat erinomaisesti yhteen. Pakkastetut sienet olemme jo ajat sitten syöneet, mutta kaapista löytyi anopilta saatuja kuivattuja herkkutatteja. En liottanut sieniä vaan murustelin ne hirvipataan muhimaan. Kuivatut herkkutatit antoivat mahtavaa makua hirvipataan. Täytyy useammin jättää käymättä kaupassa, sillä ainakin tällä kertaa lopputulos oli mitä mainioin.

Hirvipata

Ainekset

2 kg
hirvenpaistia
2 kpl
keltasipulia
2 kpl
punasipulia
0
nokare voita paistamiseen
2 dl
kuivaa sherryä
5 dl
riistalientä (fondista)
0
kourallinen tuoretta timjamia
1 dl
kuivattuja herkkutatteja
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota hirvenpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuutio hirvenpaisti. Kuumenna pannulla nokare voita ja ruskista kuutioitu hirvenpaisti erissä pannulla, siirrä pataan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota nopeasti pannulla ja lisää pataan. Lisää pannulle sherry ja irroita maut pannusta. Kaada sherry pataan. Lisää pataan riistaliemi ja tuore timjami. Murustele kuivatut herkkutatit pataan. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lihat miltei peittyvät. Laita padan kansi päälle ja nosta pata uuniin 150 asteeseen. Anna hirvipadan hautua noin kolme ja puolituntia. Tarjoile hirvipata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuussin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *