Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Herkullista uutta vuotta 2015!

 

Toivotan pikaisesti teille kaikille hyvää ja herkullista uutta vuotta 2015!

Vuoden 2015 ensimmäisen päivällinen päätettiin suvun kesken tällä herkullisella ja helpolla suklaapannacotalla. Mökillä äitini pakkasesta löytyi herkullisia vadelmia, jotka kruunasivat jälkiruoan. Suklaa ja vadelma sopivat mainiosti yhteen. Pannacotan olin tehnyt jo edellisenä päivänä, mutta aaton herkulliset ruoat täyttivät kaikkien vatsat niin ettei jälkiruoalle jäänyt sijaa. Niistä luvassa lisää myöhemmin.

Suklainen pannacotta

Ainekset

6,5 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatanko
0,5 dl
sokeria
80 g
tummaa suklaata (72%)
4 kpl
liivatelehteä
0
vadelmia
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita liivatteet likoamaan. Rouhi suklaa veitsellä ja laita kulhoon. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Lisää vaniljan siemenet ja tanko kattilaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti, kunnes sokeri on sulanut. Nosta kattila liedeltä. Purista liivatteista ylinmääräinen vesi pois ja sekoita ne kerman joukkoon.

Kaada kuuma kerma vähitellen suklaan päälle samalla sekoittaen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Nosta kulho kylmään vesihauteeseen ja sekoita kunnes  kermaseos on kädenlämpöistä. Kaada seos jälkiruoka kulhoihin, peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia. Tarjoile vadelmien kera.

Kommentit (2)

  1. Anne / 52weeksofdeliciousness

    Oi, tulipa himo vadelmiin ja kesään! ihanaa ja herkullista uutta vuotta Minna 🙂

  2. Minna_A

    Kiitos samoin Anne!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *