Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Herkullinen aamiainen: Lehtikaalimunakas

Hitaat ja herkulliset viikonloppu aamut ovat tällä hetkellä suosiossa meidän perheessä. Munakkaat, marjasmoothiet ja muut herkut tekevät aamiaisista luksusta. Lastenkin parissa sana herkkuaamiainen saa aikaan riemun kiljauksia. Vaikka herkut olisivatkin suht terveellisiä kuten smoothiet. Seuraava sukupolvi brunssailijoita siis meidän taloudessa hyvää vauhtia kasvamassa.

Idea tähän lehtikaalimunakkaaseen tuli vähintään yhtä herkullisen ruusukaali-pekonimunakkaan pohjalta. Seuraavaa aamiaista/brunssia suunnitellessa on kyllä vaikea näiden kahden väliltä valita. Voi tosin olla, että intoudun taas kokeilemaan jotain ihan uuttakin. Herkullisia viikonloppu aamuja kaikille!

Lehtikaalimunakas

Ainekset

150 g
pekonia
1 kpl
sipuli
100 g
lehtikaalia
8 kpl
kananmunaa
1 dl
ruokakermaa
1 dl
raastettua cheddarjuustoa (tai muuta vahvaa juustoa esim. emmental tai qruyere)
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi pekoni ja sipuli. Poista lehtikaaleista lehtiruoti ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna pannu kuumaksi. Paista kunnes pekonit ovat rapeita. Kaada ylinmääräinen rasva pois. Lisää kuutioitu sipuli ja lehtikaali, paista muutama minuutti.

Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon ruokakerma ja juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munaseos pannuun ja sekoita hiukan. Nosta kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä.

Leikka munakas neljään osaan ja tarjoile.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *