Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Herkkuaamiainen

Herkkuaamiainen (lasten keksimä nimitys) on perheemme tapa juhlistaa merkkipäiviä. Syntymäpäivän lähestyessä lapset aina varmistavat, että herkkuaamiainen on varmasti luvassa. Vuosien varrella on herkkuaamiaisen menu vakiintunut. Useimmiten herkkuaamiainen sisältää munakokkelia, pekonia, croisantteja, hunaja- tai vesimeloonia, leikkeleitä, juustoja, turkkilaista jogurttia ja marjoja. Tarjolla on tietysti myös kahvia ja lapsille kaakaota, greippi- ja appelsiinimehua unohtamatta.

Parhaimmaksi munakokkelireseptiksi on osoittautunut seuraava resepti:

  • 6 kananmunaa
  • 6 rkl kermaa
  • tuoretta ruohosipulia silputtuna
  • suolaa
  • 1 rkl voita paistamiseen

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Sulata voi paistinpannussa ja kaada muna-kermaseos pannuun. Säädä levy keskilämmölle ja sekoita aina välillä kunnes munakokkeli on valmista. Mausta suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Viime viikonloppun saimme viettää miehen kanssa kahdestaan lasten ollessa mummilassa hoidossa. Lapsivapaaseen viikonloppuun kuului ehdottomasti nukkuminen niin pitkään kuin mahdollista ja herkkuaamiainen/brunssi. Tällä kertaa pääsimme nautimaan myös croisanteista, jos lapset ovat paikalla niitä ei yleensä vanhemmille nimittäin riitä. Itse tykkään täyttää kroisantit juustolla ja hillolla. Viikunahillo ja vuohenmaitotuorejuusto maistui herkulliselta croisantin kera. Croisanttiin sujahti myös siivu ilmakuivattuakinkkua, nam! Marjojen sesonkiaikana kannattaa kokeilla myös vuohenjuustoa ja mansikoita croisantin täytteenä. Mitä teidän herkkuaamiaiseen kuuluu?

Herkullista viikonloppua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *