Helteiden herkku: Feta-Vesimelonisalaatti
Kesähelteitä on toivottavasti pian edessä, koska kesäloman alku häämöttää jo tämän viikon lopulla. Juhannuksena emme saaneet mökillä kovin kummoisista ilmoista nauttia, mutta teimme kuitenkin koko perheen yhtä kesän suosikkisalaateista eli feta-vesimelonisalaattia. Raikas ja samalla suolainen salaatti on kuin tehty kuumia hellepäiviä varten. Kannatta siis pistää tämä ohje talteen kunnon helteitä varten. Salaatti maistuu toki herkulliselta huonommallakin ilmalla ja meillä feta-vesimeloonisalaattia tehdään usein grillatun lihan lisukkeeksi. Feta-vesimeloonisalaatin lisäksi voi tehdä suuren suosion saavuttanutta perunasalaattia uusista perunoista ja herkullinen grilli-illallinen on kasassa.
Feta-Vesimelonisalaatti
Ainekset
- 1 kg
- pala vesimelonia
- 200 g
- fetaa
- 1 kpl
- purkillinen kalamataoliiveja
- 2 kpl
- uusia punasipuleja
- 0
- tuoretta minttua ruukullinen
- 1 kpl
- limen mehu
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista vesimelonista kuori ja leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Kuutioi fetajuusto. Valuta oliivit hyvin. Viipaloi uudet punasipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita vesimeloni kuutiot, feta, oliivi, uudet punasipulit ja mintun lehdet salaattikulhossa keskenään. Ripottele pinnalle limen mehu, ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.