Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Helppoa arkiruokaa lehtikaalista

Lehtikaali on selvästi saavuttanut viime vuosina suosiota ja sitä löytyykin nykyään hyvin kaupan hyllyiltä. Olen yrittänyt itsekkin laehtikaalia kasvattaa kasvimaalla, mutta huonoin tuloksin. Ensimmäisenä vuonna lehtikaalien taimet söivät lehtokotilot ja toisena vuonna ainoa lehtokotiloista selvinnyt taimi päätyi lasten hiekkakakun koristeeksi. Taidan kuitenkin vielä yrittää ensi vuonna, jos kolmas kerta toden sanoisi.

Tällä kertaa käytin lehtikaalia lounasmunakkaaseen edelliseltä aterialta jääneiden perunoiden kera. Viimeisen silauksen tämä herkullinen lounas sai gruyere juustosta. Helppoa ja herkullista, enempää ei arkiruoalta voikaan vaatia.

Lehtikaali-perunamunakas

Ainekset

1 rkl
voita
1 kpl
sipuli
250 g
lehtikaalia
5 kpl
keitetty peruna
7 kpl
kananmunaa
1 dl
gruyere juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
0
mustapippuria (myllystä)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota sipulia hetki. Poista lehtiruoti lehtikaalim lehdistä ja suikaloi. Lisää lehtikaali pannuun ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää perunat ja paista hetki, mausta suolalla ja pippurilla. 
 
Vatkaa munat sekaisin ja kaada pannuun. Sekoita hiukan. Ripottele juusto pinnalle ja nosta kansi päälle. Anna olla miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *