Helppo parsapiirakka

Viikonloppuna jääkaappi oli täynnä parsaa ja parsasta valmistin muun muassa nämä helpot parsapiirakat, jotka veivät kielen mennessään. Olen yrittänyt tyhjentää pakkasta marjoista ja samalla huomasin pakastimen perukoille unohtuneen paketin torttutaikinalevyjä. Päätin hyödyntää torttutaikinalevyt ja kokeilla miten niistä onnistuisi parsapiirakka.

Lopputulos vei kielen mennessään ja veikkaan, että ostan pakkaseen lehtitaikinalevyjä joista nämä herkulliset ja helpot parsapiirakat voi myös valmistaa. Parsaa löytyy keväisin todella usein meidän jääkaapista, joten tämä parsapiirakka resepti toimii hyvänä vierasvarana. Tosin näitä herkullisia parsapiirakoita haluan taatusti tehdä toistekkin ihan vain omaksi iloksi.

Ostin uteliaisuuttani cream bounjourin chevre-tuorejuustoa ja ihastuin vuohenjuuston ystävänä sen makuun. Päätin käyttää chevre-tuorejuustoa näihin parsapiirakoihin ja se sopi hyvin yhteen parsan kanssa. Parsapiirakoihin voi hyvin kokeilla myös muita tuorejuustoja ja taidan itsekkin seuraavalla kerralla kokeilla jotain muuta.

Parsapiirakat viimeistelin sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua. Sitruunanmehu raikasti ihanasti juustoiset parsapiirakat. Parsapiirakat voi tarjoilla sellaisenaan tai esimerkiksi vihersalaatin kera. Kannattaa lukea myös seuraavat parsapostaukset blogista:

Helppo parsapiirakka

Ainekset (3 annosta)

500 g
parsaa (parsaa)
3 kpl
torttutaikinalevyjä (tai lehtitaikinaa)
100 g
Crème Bonjour Chèvre-tuorejuusto
1½ dl
parmesaania raastettuna
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
½ kpl
sitruunan mehu
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita taikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Viillä veitsellä taikinalevyjen jokaiseen reunaan viillot n. ½ cm reunasta (älä leikkaa loppuun asti).

Pistele taikinalevyn keskiosa haarukalla. Esipaista taikinalevyjä 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna taikinalevyjen jäähtyä hetki. Leikkaa parsat n. 1 cm taikinalevyjä lyhyemmiksi.

Levitä tuorejuusto taikinalevyjen keskelle ja ripottele raastettu parmesan tasaisesti piirakkapohjalle.

Asettele parsat parmesanin päälle. Ripottele parsoille oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista parsapiirakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna parsapiirakoiden jäähtyä hetki.

Ripottele valmiiden parsapiirakoiden pinnalle sitruunamehua ja tarjoile heti.

Leikkaa halutessasi parsapiirakat pienemmiksi paloiksi.

ruoka suolaiset-piirakat parsa suolaiset-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *