Helppo pääsiäisherkku mökki olosuhteissa
height=”1095″ width=”730″>
Viime viikonloppuna nautimme keväästä ja auringon paisteesta mökillä yhdessä lasten kanssa. Lauantai on meidän perheessä jälkiruokapäivä ja lasten mielestä tästä ei voida edes mökillä luistaa. Mökillä varustelutaso on verrattavissa leiriolosuhteisiin, joten mitään kovin monimutkaista ei voi edes ajatella. Kuvatkin on nyt rehellisesti otettu käytössä olevista kertakäyttöasitoista. Pitkään pähkäiltyäni valmistin appelsiinivaahtoa, joka tarjoiltiin suklaamunien kuorista.
height=”1094″ width=”730″>
Jälkkäri oli helppo ja nopea valmistaa yhdessä lasten kanssa. Suklaamunan kuorista tarjoiltu jälkkäri nousi heti hitiksi lasten keskuudessa. Minä ja mieheni pidimme myös jälkkäristä. Tosin makuelämäys olisi ollut huomattavasti parempi, jos suklaamunankuoret olisivat olleet kunnon suklaata. Vinkkejä otetaan siis vastaan, jos joku tietää mistä kunnon suklaasta valmistettuja yllätyssuklaamunia löytyy. Jälkiruoka nautittiin ulkona kalliolla kevät auringosta nauttien. Suorastaan siis täydellistä!
height=”1095″ width=”730″>
Helppo pääsiäisherkku
Ainekset
- 6 kpl
- suklaamunia
- 2 dl
- kermaa
- ½ dl
- sokeria
- 150 g
- ranskankermaa
- 1 kpl
- luomu appelsiinin kuori raastettuna
- ½ kpl
- appelsiinin mehu puristettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista puolikkaan appelsiinin mehu. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää ranskankerma joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja puristettu mehu. Sekoita vaahtoa varovaisesti kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
Kuori suklaamunat foliosta ja irroita puolikkaat toisistaan. Laita suklaamunan puolikkaat tarjoilulautaselle ja täytä appelsiinivaahdolla. Tarjoile heti.
Onpa kiva idea käyttää valmiita pääsiäismunan kuoria alustana jälkkärille 🙂 Lapsetkin varmasti innostuvat tällaisestä herkusta.
Lapsista tämä oli ihan paras pääsiäisherkku, itse olisin kaivannut hiukan laadukkaampaa suklaata 🙂