Helppo lisäkesalaatti piristämään arkiruokia
Tähän vuodenaikaan, kun kevätaurinko jo paistaa eivät kaikki kasvikset valitettavasti ole parhaimmillaan. Päätin jakaa teille yksinkertaisen arkiruoan lisukkeena meillä nautittavan salaatin, joka maistuu koko perheelle. Punakaalista ja porkkanasta tehty helppo arkiruoan lisäkesalaatti kuuluu meillä koko perheen suosikkeihin. Molemmat kotimaiset varastokasvikset porkkana ja punakaali ovat tähän vuodenaikaan vielä erinomaisia.
Vaihtelua salaattiin saa mm. vaihtamalla kastikkeen sitruunamehun appelsiinin mehuun. Salaatin joukkoon voi myös pilkkoa appelsiiniä, joskus olen tainnut lisätä ananaspalojakin tähän salaattiin. Punakaalia olen höylännyt juustohöylällä, mielestäni näin saa juuri sopivia suikaleita tähän salaattiin. Salaatti on mahtavan väristä ja piristää lautasella ruoan kuin ruoan.
Punakaali-porkkanasalaatti
Ainekset
- 3 dl
- punakaalia ohuina suikaleina
- 3 kpl
- porkkanaa
- Salaatinkastike
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 1 tl
- hunajaa
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita punakaali ja höylää juustohöylällä ohuita suikaleita 3 dl verran. Kuori porkkanat ja raasta raasteeksi. Sekoita punakaali ja porkkana raasteet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin sekaisin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna salaatin maustua 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Ihanaa, väriä pöytään! Sitä kaipaa tähän aikaan erityisesti!
Kummasti piristi työpäivän päätteeksi :).