Helppo kesäkakku onnistuu myös mökkikeittiössä
Elokuun toisena viikonloppuna juhlimme mökillä esikoisen syntymäpäiviä. Työkiireiltä en ehtinyt leipoa sankarille kakkua viikolla. Mökkikeittiössämme on todella huono kaasu-uuni, joten leivonta johon tarvitaan uunia oli täysin pois suljettu. Helpon ja herkullisen kakun pohja valmistui murskatuista digestive -kekseistä ja sulatetusta voista. Päivänsankari valmistu itse kakkupohjan. Keksien paukuttaminen muruiksi kaulimella on aina lapsista hauskaa ja kakkupohjan valmistus onnistuu pientenkin lasten kanssa.
Täytteeksi kakkuun päivänsankari vatkasi kuohu- ja ranskankermaa vaahdoksi. Vaahdon maustoimme vaniljasokerilla, olisin käyttänyt maustamiseen vaniljatankoa, jos sellainen olisi sattunut mökkikeittiön kaapeista löytymään. Kakun pinnalle keräsimme mökiltä metsämansikoita, vadelmia ja mustikoita. Päivänsankarin suosikkeihin kuuluu valkosuklaa, joten kakku viimeisteltiin valkosuklaa lastuilla. Helppo ja herkullinen kakku, joka maistuu parhaimmalta kesällä marjojen sesonkiaikana.
Helppo kesäkakku
Ainekset
- Pohja
- 12 kpl
- täysjyvä digestive keksejä
- 75 g
- voita
- Täyte
- 2 dl
- kuohukermaa
- 150 g
- ranskankermaa
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- sokeria
- 6 dl
- tuoreita marjoja (esim. metsämansikoita, mustikoita ja vadelmia)
- 50 g
- valkosuklaata
- Muut ainesosat
Tee näin:
Murskaa digestive keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksipohja reunalliseen vuokaan. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puolituntia.
Mittaa kerma ja sokerit kulhoon, vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma vähitellen nokareina joukkoon samalla vatkaten. Tee valkosuklaasta lastuja veitsellä. Ripottele marjat ja valkosuklaa lastut kakun pinnalle. Tarjoa heti.