Helppo kesäkakku onnistuu myös mökkikeittiössä

Elokuun toisena viikonloppuna juhlimme mökillä esikoisen syntymäpäiviä. Työkiireiltä en ehtinyt leipoa sankarille kakkua viikolla. Mökkikeittiössämme on todella huono kaasu-uuni, joten leivonta johon tarvitaan uunia oli täysin pois suljettu. Helpon ja herkullisen kakun pohja valmistui murskatuista digestive -kekseistä ja sulatetusta voista. Päivänsankari valmistu itse kakkupohjan. Keksien paukuttaminen muruiksi kaulimella on aina lapsista hauskaa ja kakkupohjan valmistus onnistuu pientenkin lasten kanssa.

Täytteeksi kakkuun päivänsankari vatkasi kuohu- ja ranskankermaa vaahdoksi. Vaahdon maustoimme vaniljasokerilla, olisin käyttänyt maustamiseen vaniljatankoa, jos sellainen olisi sattunut mökkikeittiön kaapeista löytymään. Kakun pinnalle keräsimme mökiltä metsämansikoita, vadelmia ja mustikoita. Päivänsankarin suosikkeihin kuuluu valkosuklaa, joten kakku viimeisteltiin valkosuklaa lastuilla. Helppo ja herkullinen kakku, joka maistuu parhaimmalta kesällä marjojen sesonkiaikana.

 

 

 

 

 

 

Helppo kesäkakku

Ainekset

Pohja
12 kpl
täysjyvä digestive keksejä
75 g
voita
Täyte
2 dl
kuohukermaa
150 g
ranskankermaa
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
6 dl
tuoreita marjoja (esim. metsämansikoita, mustikoita ja vadelmia)
50 g
valkosuklaata
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa digestive keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksipohja reunalliseen vuokaan. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa puolituntia.

Mittaa kerma ja sokerit kulhoon, vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma vähitellen nokareina joukkoon samalla vatkaten. Tee valkosuklaasta lastuja veitsellä. Ripottele marjat ja valkosuklaa lastut kakun pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *