Helpot alkupalat juhliin: täytetyt minikrustadit
Kesälomat on jo pidetty ja töihin palattu, mutta palataan vielä lomalla nautittuihin herkkuihin. Saimme vieraita mökille ja halusin tarjota jotain herkullista alkupalaksi. Mökkikeittiön kuiva-ainekaapista löytyi kaapin perälle unohtunut rasiallinen minikrustadeja. Minikrustadit olimme hankkineet Ikeasta, mutta niitä löytyy myös isoista marketeista.
Minikrustadit täytin salami-paprika- ja vuohenjuustoyrttitäytteillä. Suosikkia en näistä täytteisä osannut valita, molemmat maistuivat hyvin kaikille. Täytteitä jäi reilusti yli, joten tuplasin reseptissä minikrustadien määrän. Minikrustadit kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua, koska krustadit pehmenevät nopeasti.
Herkullista viikonloppua!
Täytetyt minikrustadit
Ainekset
- 50 kpl
- minikrustadeja
- Salami-paprikatäyte
- 100 g
- salamia
- 150 g
- ranskankermaa
- 1 kpl
- pieni uusi sipuli
- 100 g
- fetaa
- 1 kpl
- grillattu suippopaprika
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta (hot)
- 0
- mustapippuria myllystä
- Vuohenjuusto-yrttitäyte
- 150 g
- ranskankermaa
- 140 g
- vuohen tuorejuustoa
- 1 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- ½ kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 rkl
- sitruunan mehua
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista salami-paprikatäyte. Grillaa suippopaprikaa grillissä, kunnes kuori on mustunut. Laita suippopaprika kulhoon ja peitä kulho kelmulla, anna paprikan jäähtyä hetki. Poista paprikan kuori, kanta ja siemenet. Kuutioi paprika ja sipuli. Voit käyttää myös kapasta säilykkenä löytyvää grillattua paprikaa. Kuutioi salami ja murustele feta. Sekoita ranskankerma, paprika, salami, sipuli ja feta hyvin keskenään. Mausta täyte savustetulla paprikajauheella, mustapippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla. Anna täytteen maustua jääkaapissa vähintään puolituntia.
Valmista vuohenjuusto-yrttitäyte. Sekoita raskankerma ja vuohentuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Hienonna lehtipersilija, basilika, ruohosipuli ja valkosipuli, lisää täytteeseen. Mausta täyte vielä sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Anna täytteen maustua jääkaapissa vähintään puolituntia.
Täytä minikrustadit juuri ennen tarjoilua.