Härkis kulhoruoka

Härkis härkäpapuvalmiste saapui juuri kauppoihin ja onnistuin sitä heti kaupasta löytämään. Toisin on käynyt nyhtökauran kanssa, kaupassa hyllyt ovat aina huutaneet tyhjyyttä. Paistoin härkistä nopeasti pannulla ja maustoin sriracha- ja soijakastikkeella. Härkiksen mausteeksi sopii taatusti myös yksi suosikeistani eli hoisinkastike, sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.

Paistettu ja maustettu härkis päätyi kulhoruokaan, joihin olen viimeaikoina ihastunut. Yleensä käytän kulhoruokien pohjaksi jyviä, couscousia tai kvinoaa tällä kertaa kulhon pohjalle päätyi kuitenkin riisinuudeleita. Kulhoruokiin laitan myös paljon erilaisia tuoreita kasviksia ja yrttejä. Kun käyttää erivärisiä kasviksia tulee kulhosta herkullisemman näköinen. Kulhoon voi lisätä myös juustoa, kananmunaa tai esim. härkistä.  Kulho viimeistellään (salaatti)kastikkeella ja siemenillä tai pähkinöillä.

Olen ajatellut tehdä kulhoruokia töihin mukaan lounaaksi, mutta vielä on arki(aamui)sin ollut liian väsynyt siihen puuhaan.

Härkiksen maku ja rakenne yllättivät minut positiivisesti, joten tulee ostettua härkistä taatusti toistekkin. Toivottavasti nyhtökauraa löytyy pian kokeiltavaksi.

Kokeile myös toista kulhoruokaa: suolaista lounaspuuroa.

Blogista löytyy myös seuraavat härkisreseptit:

Härkis Chili sin carne

Härkis-tortillat

 

Härkis kulhoruoka

Ainekset

250 g
härkis härkäpapuvalmiste
2 rkl
Sriracha -kastiketta
1 rkl
öljyä paistamiseen
1 rkl
soijaa
225 g
riisivermicelli (ohuita riisinuudeleita)
1 kpl
avocado
½ kpl
kurkku
1 kpl
paprika
1 kpl
porkkana
1 kpl
punasipuli
1 kpl
ruukku tuoretta korianteria
Kastike
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
paahdettua seasamöljyä
1 rkl
soijaa
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl
pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 kpl
punainen chili hienonnettuna
1 tl
hunajaa
2 rkl
limen mehua
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa porkkana, paprika ja kurkku tikuiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irroita kuori. Leikkaa avokado viipaleiksi ja ripottele pinnalle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi.

Keitä riisivermicellit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo kylmällä vedellä.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Kuumenna paistinpannussa öljy kuumaksi ja paista härkistä muutaman minuutin ajan. Mausta härkis srirachalla ja soijakastikkeella.

Kokoa annokset kulhoihin ja lisää viimeiseksi kastike. Halutessasi voit paahtaa seesaminsiemeniä ja ripotella niitä annoksen pinnalle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *