Härkis kulhoruoka
Härkis härkäpapuvalmiste saapui juuri kauppoihin ja onnistuin sitä heti kaupasta löytämään. Toisin on käynyt nyhtökauran kanssa, kaupassa hyllyt ovat aina huutaneet tyhjyyttä. Paistoin härkistä nopeasti pannulla ja maustoin sriracha- ja soijakastikkeella. Härkiksen mausteeksi sopii taatusti myös yksi suosikeistani eli hoisinkastike, sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.
Paistettu ja maustettu härkis päätyi kulhoruokaan, joihin olen viimeaikoina ihastunut. Yleensä käytän kulhoruokien pohjaksi jyviä, couscousia tai kvinoaa tällä kertaa kulhon pohjalle päätyi kuitenkin riisinuudeleita. Kulhoruokiin laitan myös paljon erilaisia tuoreita kasviksia ja yrttejä. Kun käyttää erivärisiä kasviksia tulee kulhosta herkullisemman näköinen. Kulhoon voi lisätä myös juustoa, kananmunaa tai esim. härkistä. Kulho viimeistellään (salaatti)kastikkeella ja siemenillä tai pähkinöillä.
Olen ajatellut tehdä kulhoruokia töihin mukaan lounaaksi, mutta vielä on arki(aamui)sin ollut liian väsynyt siihen puuhaan.
Härkiksen maku ja rakenne yllättivät minut positiivisesti, joten tulee ostettua härkistä taatusti toistekkin. Toivottavasti nyhtökauraa löytyy pian kokeiltavaksi.
Kokeile myös toista kulhoruokaa: suolaista lounaspuuroa.
Blogista löytyy myös seuraavat härkisreseptit:
Härkis kulhoruoka
Ainekset
- 250 g
- härkis härkäpapuvalmiste
- 2 rkl
- Sriracha -kastiketta
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl
- soijaa
- 225 g
- riisivermicelli (ohuita riisinuudeleita)
- 1 kpl
- avocado
- ½ kpl
- kurkku
- 1 kpl
- paprika
- 1 kpl
- porkkana
- 1 kpl
- punasipuli
- 1 kpl
- ruukku tuoretta korianteria
- Kastike
- 2 rkl
- riisiviinietikkaa
- 1 rkl
- paahdettua seasamöljyä
- 1 rkl
- soijaa
- 1 tl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 kpl
- pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1/4 kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 1 tl
- hunajaa
- 2 rkl
- limen mehua
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori porkkana ja punasipuli. Leikkaa porkkana, paprika ja kurkku tikuiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja irroita kuori. Leikkaa avokado viipaleiksi ja ripottele pinnalle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi.
Keitä riisivermicellit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhdo kylmällä vedellä.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.
Kuumenna paistinpannussa öljy kuumaksi ja paista härkistä muutaman minuutin ajan. Mausta härkis srirachalla ja soijakastikkeella.
Kokoa annokset kulhoihin ja lisää viimeiseksi kastike. Halutessasi voit paahtaa seesaminsiemeniä ja ripotella niitä annoksen pinnalle.