Grillatut porsaankyljykset

Mökillä marinoin yön yli porsaankyljyksiä ja grillasimme ne illalliseksi. Jostain syystä ei ole tullut aikaisemmin grillattua porsaankyljyksiä. Grillatut porsaankyljykset maistuivat koko perheelle, joten grillaamme niitä taatusti toistekkin. Porsaankyljykset tarjosin varhaiskaalisalaatin ja varhaisperunoiden kera.

Mökkeily muuttui tänä kesänä paljon mukavammaksi. Kustavin Vuosnaisiin avattiin Ravintola Spauna ja sen yhteyteen kesäkauppa. Enää ei tarvitse lähteä saarelta mantereelle, kun ruokavarastoja pystyy täydentämään Spaunan kesäkaupassa. Kesäkaupasta saa aivan mahtavia Spaunassa leivottuja leipiä ciapattasämpylät olivat erityisesti koko perheen mieleen.

Spaunan kesäkaupassa on tarjolla myös Vallan Maukkaan lihoja. Vallan Maukkaan myymälässä onkin tullut muutamaan kertaan pysähdyttyä mökkimatkalla. Spaunasta ostimme Vallan Maukkaan porsaankyljyksiä, nakkeja ja saunapalvia. Kaikki tuotteet todettiin erinomaisiksi.

Kesäkauppa on ollut ihan korvaamaton tänä kesän, joten toivottavasti kauppa avautuu myös ensi kesänä.

 

Sinappinen marinadi ja grillatut porsaankyljykset

Ainekset

6 kpl
porsaankyljyksiä
Marinadi
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
½ tl
valkoviinietikkaa
2 rkl
oliiviiöljyä
2 rkl
Dijon-sinappia
3 rkl
hunajaa
3 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
½ dl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta salviaa hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuivaa porsaankyljykset talouspaperilla. Leikkaa kyljysten kylkiin viillot, niin ne eivät käpristy grillattaessa.

Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin kulhossa. Laita porsaankyljykset vahvaan pakastuspussiin ja kaada marinadi kyljysten päälle. Anna porsaankyljysten marinoitua yön yli jääkaapissa.

Ota kyljykset huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillausta. Grillaa porsaankyljykset molemmin puolin juuri ja juuri kypsiksi. Kääri porsaankyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *