Grillatut nektariinit pekonilla ja auralla

Kuten arvata saattaa tähän grilliherkkuun idea lähti vanhasta grillausklassikosta eli aurajuustolla täytetyistä ja pekoniin kääräistyistä herkkusienistä. Herkkusienet korvasin vain nektariineilla. Lopputulos oli aivan mahtava ja tästä taisi tulla meidän perheen tämän kesän grilliherkku hitti. Lapsille grillasin pelkkiä nektariinin puolikkaita ja hyvin maistuivat nekin.

Parhain lopputulos tulee kun käyttää nektariinejä, jotka eivät ole vielä täysin kypsiä. Tosin ihan raaoistakaan ei hyviä tule. Loppusilaukseksi kannattaa vielä pyöräyttää hiukan mustapippuria myllystä. Nektariinien sijaan voisi kokeilla käyttää myös persikoita.

Grillatut nektariinit pekonilla ja auralla

Ainekset

500 g
nektariini
170 g
pekonia
70 g
aurajuustoa
12 kpl
coctailtikkuja
2 rkl
rypsiöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita nektariinit ja poista kivi. Täytä ”kivenkolo” auralla. Kääräise pekoni ympärille niin, että peittää hyvin aurajuuston. Kiinnitä pekoni coctailtikulla nektariiniin. Ripottele hiukan öljyä pinnalle.

Grillaa nektariinejä ensin niin, että aura puoli on ylös päin. Grillaa niin kauan, että pekoni saa kunnolla pohjasta väriä ja muuttuu rapeaksi. Käännä nektariinit varovaisesti ympäri ja grillaa kunnes pekoni saa tarpeeksi väriä.

Ripauta nektariinien pintaan hiukan mustapippuria myllystä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *