Grillatut nektariinit
Grillasimme lasten toiveesta nektariineja jälkiruoaksi mökillä. Grillattujen nektariinien kanssa tarjosin turkkilaista jogurttia, suolattuja cashewpähkinöitä ja hunajaa. Ajatuksena oli käyttää annokseen pistaasipähkinöitä, mutta niitä ei mökin lähikaupasta löytynyt. Pistaasit korvasin suolatuilla cashewpähkinöillä.
Jälkiruoka oli lasten sekä aikuisten mieleen ja lautaset tyhjentyivät hetkessä. Tätä jälkiruokaa taidetaan lomalla tehdä toistekkin. Annos maistuisi taatusti myös kesäbrunssilla.
Grillatut nektariinit – nopea ja helppo jälkiruoka
Ainekset
- 8 kpl
- nektariineja
- 100 g
- pistaasipähkinöitä tai suolattuja cashewpähkinöitä
- 3/4 dl
- juoksevaa hunajaa
- 500 g
- turkkilaista jogurttia
- 2 tl
- vaniljasokeria
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita nektariinit ja poista kivi.
Kuori ja rouhi pistaasipähkinät tai rouhi suolatut cashewpähkinät.
Sekoita turkkilaiseen jogurtiin vaniljasokeri ja anna maustua jääkaapissa nektariinien grillauksen ajan.
Grillaa nektariineja molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan kunnes nektariinit saavat hiukan väriä.
Asettele grillatut nektariinit lautasille. Laita jogurttia nektariinien päälle.
Ripottele pähkinärouhetta ja hunajaa annosten pinnalle. Tarjoile heti