Grillatut kukkakaalipihvit chimichurri -kastikkeella

 

Tämän kesän yksi hittigrillattava on ollut kukkakaalipihvit. Viime perjantaina lounaalla töissä tuli puhetta kukkakaalin grillauksesta ja työkaverit kehuivat grillattuja kukkakaalipihvejä herkullisiksi. Mökkimatkalla kävimme kaupassa ostamassa viikonlopun ruoat ja pakkohan sitä oli yksi kukkakaali ostaa.

Mietin pitkään miten maustaisin kukkakaalipihvit. Päädyin maustamaan grillatun kukkakaalin vain suolalla ja mustapippurilla. Grillattun kukkakaalin lisukkeena päätin tarjota chimichurri -kastiketta, jonka reseptin löysin maku.fi:stä. Resepti on liitettynä postauksen loppuun. Chimichurri on Argentiinalainen öljypohjainen kastike, jota tarjotaan grillattujen pihvien kera. Chimichurri -kastikkeeseen tulee tuoretta persilijaa, korianteria, valkosipulia, chiliä ja savustettua paprikajauhetta. Chimichurri -kastike sopi erinomaisesti maustamaan kukkakaalipihvejä.

Työkaverit olivat oikeassa, grillatut kukkakaalipihvit olivat herkullisia. Kukkakaalia grillaamme taatusti toistekkin ja chimichurri -kastiketta tulee tehtyä jatkossakin. Työkaverit kehuivat myös kukkakaalista valmistettua pizzapohjaa, sitä täytyy varmasti kokeilla seuraavaksi.

 

Grillattu kukkakaali

Ainekset

1 kpl
kukkakaali (noin 800g)
0
öljyä grillaamiseen
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
annos chimichurri -kastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita grilli kuumenemaan. Poista kukkakaalista lehdet. Leikkaa kukkakaali non 2 cm paksuisiksi pihveiksi (viipaleiksi). Sudi kukkakaalipihvit öljyllä ja grillaa molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kukkakaalipihvit chimichurri -kastikkeen kera, ohje löytyy linkistä.

Argentiinalainen chimichurri-kastike

Ainekset

1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
punaviinietikkaa
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 dl
lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1 dl
tuoretta korianteria (hienonnettuna)
1/2 kpl
tuoretta chiliä (silputtuna)
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
paprikajauhetta (savunmakuista)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna chimichurri-kastikkeen maustua puolisen tuntia.

Tarjoa argentiinalainen chimchurri-kastike grillattujen lihojen kastikkeena.

Kommentit (1)
  1. Kukkakaalitpihvit on kyllä ihania! täytyy testata myös tuolla ihanalla chimichurrilla : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *