Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Grillatut ja marinoidut herkkusienet

Olin ostanut vapuksi ison rasiallisen herkkusieniä. Mietin pitkään mitä niistä valmistaisin. Rakeista ja räntäsateesta huolimatta vapun ruoanlaitto hoidettiin grillillä. Päädyin ensin grillaamaan herkkusienet ja sen jälkeen marinoimaan ne sherryviinietikkamarinadissa. Sherryviinietikka on ihan mahtava tuote, mutta jota on harmillisen vaikea löytää. Itse täytän sherryviinietikkavarastoni säännöllisesti Hellassa ja Herkussa.

Sherryviinietikan voi tarvittaessa korvata valkoviinietikalla. Joukkoon voi myös lorauttaa tilkan kuivaa sherryä jos kaapista sattuu sitä löytymään. Herkkusienet voi hyvin myös paistaa pannulla jos ei ole mahdollista grillata. Tarjosin grillatut ja marinoidut herkkusienet grilliruoan lisukkeena, mutta ne sopivat taatusti erinomaisesti tarjottavaksi tapaksina.

Säät vihdoinkin suosivat joten grilli kuumaksi viikonloppuna linkistä löytyy kaikki blogin gillaus reseptit.

Grillatut ja marinoidut herkkusienet

Ainekset

350 g
tuoreita herkkusieniä
2 rkl
öljyä grillaamiseen
Marinadi
3 rkl
sherryviinietikkaa
4 rkl
neitsytoliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
3/4 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita herkkusienet ja sudi öljyä pintaan. Grillaa herkkusieniä molemmilta puolilta kunnes saavat hiukan väriä, noin 5 minuuttia per puoli.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään.

Kaada marinadi grillattujen herkkusienten päälle ja anna marinoitua vähintään tunnin verran.

Tarjoile grillatut ja marinoidut herkkusienet sellaisenaan tapaksena, salaatin joukossa tai grilliruoan lisukkeena

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *