Grillattua parsaa ilmakuivatun kinkun kera
height=”1095″ width=”730″>
Parsaa löytyy taas sopivasti kaupasta vappua varten, juhla johon parsa kuuluu ehdottomasti meidän perheessämme. Viikonloppuna herkuttelimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna grillatulla parsalla. Vuosien myötä omaksi suosikikseni on noussut grillattu parsa. Keittämällä osa parsan mausta mielestäni häviää. Parsa kannaattaa yleensä valmistaa erittäin yksinkertaisesti, jotta parsan maku pääsee oikeuksiinsa. Tässäpä siis erittäin yksinkertainen ohje.
Viime vuonna ihastuin erityisesti grillattuun parsaan, jonka ympärille kääräistiin ilmakuivattua kinkkua. Ilmakuivatusta kinkusta tulee mahtavan rapeaa grillissä ja se on sopivan ohutta verattuna pekoniin. Grillattujen parsojen kanssa voi hyvin tarjota parmesan lastuja tai vuohenjuustoa, mutta hyvin maistuvat ihan sellaisenaan. Grillattujen parsojen lisäksi grillasimme salvialla maustettuja porsaan ulkofileepihvejä, mutta siitä lisää myöhemmin tällä viikolla. Maku -blogeissa myös Sari oli valmistanut parsaa.
Grillattua parsaa ilmakuivatun kinkun kera
Ainekset
- 1 kpl
- nippu parsaa (noin 300g)
- 150 g
- ilmakuivattua kinkkua
- 0
- öljyä grillaamiseen
- 0
- mustapippuria myllystä
- 0
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohtaa. Ohuet parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa hiukan kuoria vartta. Leikkaa ilmakuivatut kinkut pitkittäin puoliksi. Kiepauta ilmakuivatun kinkun viipale tiukasti parsan ympärille. Ripottele parsojen päälle hiukan öljyä . Grillaa parsoja grillissä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes ilmakuivattu kinkku on muuttunut rapeaksi. Mausta parsat suolalla ja pippurilla. Herkuttele!
Parsaa ehdottomasti vappuna ja mielellään grillissä, toivottavasti säät suosii!