Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti

Vietimme viikonlopun mökillä Kustavissa ja saimme sääennustuksista huolimatta nauttia aivan mahtavasta säästä. Kävimme jopa heittämässä talviturkit mereen. Viikonlopusta kehkeytyi oikea työleiri. Minä ahkeroin kasvimaan kimpussa ja mies pinosi peräkärryllisen klapeja. Potut, porkkanat, punajuuret, sipulit ja salaatit sain kylvettyä ja tämän kesän saunan lämmitystä varten ovat puut pinottu paikoilleen.

Aherruksen lomassa pääsimme nauttimaan onneksi herkullisesta ruoasta. Päivällinen aloitettiin tällä herkullisella vuohenjuusto-raparperisalaatilla, joka valmistui kokonaan grillissä. Kesäkeittiömme on nimittäin vallannut västäräkki, joka oli päättänyt sinne rakentaa pesän…

Vuohenjuusto-raperperisalaatti onnistui yli odotusten ja tätä tulee tehtyä taatusti uudestaan kesän aikana. Idean tähän salaattiin sain tietysti raparpekoni kokeilusta. Raparperi maistui myös herkulliselta grillattuna ihan sellaisenaan ja sopi vuohenjuuston pariksi todella hyvin.

 

Grillattu vuohenjuusto-raparperisalaatti balsamicokastikkeella

Ainekset

1 kpl
tammenlehtisalaattia ruukussa
1 kpl
villirucolaa ruukussa
1-2 kpl
uutta sipulia
250 g
tuoretta raparperia
200 g
chevre vuohenmaitojuustoa
½ dl
paahdettuja pinjansiemeniä
Balsamicokastike
1 rkl
balsamiviinietikkaa
3 rkl
laadukasta oliiviöljyä
1 rkl
sitruuna mehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
hunajaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori raparperit ja leikkaa 10 cm pitkiksi paloiksi. Puolita paksut raparperit pituussuunnassa.

Viipaloi uudet sipulit ohuiksi renkaiksi. Asettele salaatinlehtien kanssa tarjoiluvadille.

Leikkaa chevre noin 2-3 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paista uunissa leivinparin päällä 200 asteessa muutama minuutti niin, että pinta on saanut hiukan väriä. Käännä kiekot lastalla ympäri ja paista vielä muutamaminuutti niin, että toinenkin pinta on saanut hiukan väriä. Voit halutessasi paistaa chevret myös leivinpaperilla vuoratussa alumiinivuoassa grillissä. Voit myös lisätä hiukan hunajaa chevren pinnalle ennen paistamista.

Paahda pinjansiemet kuivalla pannulla kunnes saavat väriä. Voit tarvittaessa tehdä saman myös grillissä.

Grillaa raparpereja kunnes pinta on saanut väriä ja grillaa vielä toiselta puolelta. Raparperi on valmista, kun se on hiukan pehmennyt.

Valmista balsamicokastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Kokoa vuohenjuusto-raparperisalaatti ja viimeistele balsamicokastikkeella, tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *