Grillattu varhaiskaali ja porkkanat
Grillasimme ensimmäistä kertaa varhaiskaali eikä tämä kerta tule jäämään viimeiseksi. Kietaisin varhaiskaalilohkojen ympärille savustettua ilmakuivattua kinkkua, joka muuttuu fantastisen rapeaksi grillissä. Grillasimme myös nipun uusia porkkanoita, jotka ovat aivan mahtavan makuisia grillattuna.
Tällä kertaa viimeistelin grillatut kasvikset hunajaisella kastikkeella ja täytyy sanoa, että kastike sopi todella hyvin grillatun varhaiskaalin sekä porkkanoiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Meillä varhaiskaali ja uudet porkkanat päätyvät grilliin taatusti usein kesäloman aikana.
Grillattu varhaiskaali ja porkkanat
Ainekset
- 600 g
- varhaiskaalia
- 100 g
- savustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
- 1 kpl
- nippu uusia porkkanoita
- 2 rkl
- rypsiöljyä grillaukseen
- Hunajakastike
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 rkl
- hunajaa
- 3 rkl
- oliiviiöljyä
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Puolita varhaiskaali ja leikkaa kahdeksaksi lohkoksi. Kiepauta ilmakuivattu kinkku varhaiskaalilohkojen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa coctailtikulla. Sudi rypsiöljyä kaalinlohkojen pintaan ennen grillausta.
Pese uudet porkkanat ja poista naatit. Sudi rypsiöljyä porkkanoiden pintaan ennen grillausta.
Valmista hunajakastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään niin, että hunaja liukenee kastikkeeseen.
Grillaa varhaiskaalilohkoja ja porkkanoita molemmilta puolilta niin, että ne hiukan pehmenevät ja saavat väriä.
Nosta grillattu varhaiskaali ja uudet porkkanat tarjoiluvadille. Ripottele hunajakastike grillattujen kasvisten pinnalle.