Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Grillattu ananassalsa

Ananasta grillataan usein jälkiruoaksi ja grillauksen vaikutuksesta ananas makeutuu mukavasti. Ananassalsa on aina tehnyt meillä kauppansa grilliruokien lisukkeena, esimerkiksi ribsien kera tarjottuna. Tällä kertaa päätin kokeilla hiukan erilaista ananassalsaa. Grillasin ananaksen ennen salsan valmistusta, grilliin päätyi myös lime makeutumaan. Salsasta tuli hitti ja yhtään ei jäänyt yli. Ananas ja lime makeutuivat juuri sopivasti. Ananas myös rapeutui grillissä, joka toi kivaa tekstuuria salsaan. Hiukan enemmän joutuu näkemään vaivaa, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Grillattua ananassalsaa voi tarjota grillatun broilerin, possun, ribsien tai nyhtöpossun kera.

Grillattu ananassalsa

Ainekset

1 kpl
tuore ananas
1 kpl
lime
½ kpl
punainen chili
1 kpl
pieni uusi punasipuli
0
tuoretta korianteria (kourallinen)
0
suolaa
0
öljyä grillaamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista ananaksesta kuori. Leikkaa ananas kuudeksi lohkoksi ja poista samalla kova keskus. Puolita lime. Ripottele ananaslohkoille ja limen puolikkaille hiukan öljyä. Grillaa grillissä joka puolelta kunnes pinta saa hiukan väriä. Grillaa limen puolikkaita leikkauspinta alaspäin. Anna ananaksen ja limen jäähtyä tovi. Leikkaa ananas, chili ja punasipuli pieniksi kuutioiksi, sekoita hyvin keskenään. Hienonna tuore korianteri ja lisää joukkoon. Mausta salsa suolalla ja grillatun limen mehulla.. Anna salasan maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *