Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Flank Steak

Tänä viikonloppuna grillissä oli ensimmäistä kertaa flank steak eli naudan kuvetta. Naudan kuve on vähärasvaista, mutta maukasta grillattavaa. Flank steak kannattaa jättää kunnolla mediumiksi. Grillasimme flank steakin pinnan kovalla lämmöllä grillisää noin 6 minuuttia per puoli. Tämän jälkeen flank steak sai vetäytyä folioon käärittynä.

Flank steak leikattiin ohuiksi viipaleiksi sillä kuve ei ole yhtä mureaa kuin esim ulkofilee. Flank steak maustettiin vain suolalla ja pippurilla, mutta tarjoiltiin yrttiöljyn kanssa, joka oli makua pullollaan. Flank steakin lisäksi tarjolla oli vuohenjuusto-mansikkasalaattia, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Flank Steak

Ainekset

550 g
flank steak (naudan kuve)
0
öljyä grillaamiseen
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Yrttiöljy
1 dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, timjami, salvia, persilija)
1 kpl
valkosipulin kynsi
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
0
ripaus chilihiutaleita
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota flank steak huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Hiero öljyä, suolaa ja mustapippuria flank steakin pintaan. Grillaa flank steak molemmilta puolilta noin 6-8 minuuttia. Kääri flank steak folioon ja anna lihan levätä noin 15 minuuttia.

Valmista tällä välin yrttiöljy. Hienonna yrtit ja valkosipulin kynsi. Sekoita yrtit, valkosipuli, oliiviöljy, viinietikka ja mausteet hyvin keskenään.

Leikkaa flank steak ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile yrttiöljyn kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *