Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ex tempore brunssi

height=”1095″ width=”730″>

Viikonloput ilman mitään kummempia suunnitelmia tulevat välillä todella tarpeeseen. Eräänä tälläisenä viikonloppu aamuna päätin ex temporee valmistaa brunssin. Kaapit eivät onneksi olleet tyhjillään, koska kauppaan en kyllä halua heti aamusta lähteä. Edellisestä päivästä tähteiksi jääneet uudet perunat päätyivät simppeliin perunamunakkaaseen. Perunamunakas ei itsessään kovin erityistä tarjottavaa ole, mutta kun sen kera tarjotaan savustettua ilmakuivattua kinkkua ja chevreä on lautasella todella herkullinen annos. Jäin kaipaamaan annokseen hiukan väriä ja jotain tuoretta. Rucola olisi varmasti ajanut tämän asian ja lisäsinkin sen reseptiin.

Perunamunakkaan lisäksi brunssilla tarjottiin uunissa paahdettuja parsoja. Herkullinen ja helppo brunssi, jolla voisi mainiosti hemmotella äitiä ensi sunnuntaina.

height=”1094″ width=”730″>

Perunamunakas ja ilmakuivattua kinkkua

Ainekset

8 kpl
keitettyä uutta perunaa
1 kpl
sipuli
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunaa (luomu)
6 rkl
ruokakermaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
100 g
savustettua ilmakuivattua kinkkua (esim. spek tai schwarzwaldin kinkkua)
100 g
chevreä
0
rucolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi keitetyt uudet perunat. Kuori sipuli ja kuutio. Kuumenna voi ja öljy valurautapannussa. Jos käytät pinnoitettua pannua vähennä rasvan määrää. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää viipaloidut perunat pannulla ja paista kunnes saavat hiukan väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, vatkaa ruokakerma joukkoon. Kaada munaseos tasaisesti pannuun. Laita kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä rauhassa keskilämmöllä. Leikkaa munakas kuuteen osaan ja tarjoile ilmakuivatun kinkun, chevren ja rucolan kera.

Kommentit (1)

  1. Pipsa A

    Nam! Yleensä olen aika nirso munakkaiden ja perunoiden suhteen, mutta tämä näyttää ihanalta. Ilmakuivattu kinkku ja vuohenjuusto nyt kyllä upgreidaa herkun kuin herkun ihan uudelle tasolle 🙂 Tämä resepti menee kyllä ehdottomasti talteen ruoantähteiden varalle, tähän kun varmasti saisi upotettua myös paprikankannat ja ne nuupahtaneet rucolat, kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *