Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Chorizopasta

width=”634″ height=”950″>

Mieheni pitää kovasti chorizosta erityisesti raakamakkarana. Hemmottelin häntä eräänä päivänä valmistamalla pitkästä aikaa pastaa ja kastikkeen raaka-aineeksi valikoitui tietysti chorizo. Pastakastikkeeseen tuli chorizon lisäksi porkkanaa, varsiselleriä, punviiniä ja tomaattimurskaa. Maustamiseen käytin yhtä suurta suosikkiani eli savustettua paprikajauhetta. Lopputulos oli erittäin maukas ja pasta sopi erinomaisesti kylmänä talvipäivänä nautittavaksi.

Tuorepasta oli ihan kaupasta valmiina ostettua, mutta menetteli. Täytyy tunnustaa, että pastakone on lasten syntymän jälkeen pölyttynyt kaapissa… Eli ihan liian monta vuotta, mutta toivottavasti taas jonain päivänä löytyy tähänkin aikaa. Itse tehty tuorepasta on vain niin hyvää.

Tästä herkullisesta ruoast intoutuneena käytin chorizoa myös pataruokaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

width=”634″ height=”950″>

Yrttinen chorizopasta

Ainekset

300 g
chorizo raakamakkaraa
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 kpl
punainen paprika
500 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaatti pyreetä
1 dl
vettä
1 tl
savustettua paprikajauhetta (sweet)
½ tl
cayennepippuria
1 tl
sokeria
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta persilijaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dl
raastettua pecorinoa
500 g
spagettia
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaat uunivuokaan leikkauspinta alaspäin. Paahda grillivastusten alla uunissa kunnes kuori on mustunut. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 10 min. Poista paprikoista kuori ja kuutioi paprikat.

Kuumenan pannulla tilkka öljyä ja purista chorizo raakamakkarasta pieniä makkara pyöryköitä pannulle. Ruskista chorizopyörykät kauttaaltaan. Poista pannulta tarvittaessa liika rasva. Lisää pannulle kuutioitu sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä minuutin ajan.

Lisää pannulle tomaattimurska, tomaatti pyree ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet, kuutioitu grillattu paprika ja puolet hienonnetuista yrteistä.

Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna pastakastikkeen porista miedolla lämmöllä spagetin keittämisen ajan. Lisää pastakastikkeeseen loput yrtit. Tarkista pastan maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile chorizopasta raastetun pecorinon kera.

Kommentit (3)

  1. Ilkka Sirén

    Chorizopasta, myyty! 🙂

  2. sari kalliomäki

    Tänne myös yksi satsi kiitos 😀 .

  3. Minna_A

    Sari ja Ilkka: Kiva, että maistuisi. Hyvää viikonloppua 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *