Chili sin carne

height=”757″ width=”505″>

Kuten edellisessä postauksessa tuli todettua tulee usein tehtyä tulista ruokaa kun syömässä ovat vain perheen aikuiset. Syksyn saapuessa ja ilmojen viilentyessä ovat pataruoat taas alkaneet maistua. Lihatonta lokakuuta viettäessämme päätin kokeilla ensimmäistä kertaa chili sin carnen valmistusta.

Lasten ollessa hoidossa päätimme käyttää lapsettoman viikonlopun hyödyksi tekemällä rästiin jääneitä hommia kotona urakalla. Chili sin carnen osalta päätin siis päästä mahdollisimman helpolla ja käytin säilyke papuja sekä linssejä. Chili sin carne valmistui todella helposti ja sopii hyvin myös arkena valmistettavaksi.

Itse yllätyin todella positiivisesti chili sin carnen mausta ja mies äänesti tämän reseptin lihattoman lokakuun parhaimmaksi. Seuraavana päivänä söimme chili sin carnea tortillojen täytteenä salaatin ja fetan kera. Sekin maistui herkulliselta.

height=”755″ width=”504″>

 

Sopivasti tulinen chili sin carne

Ainekset

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kpl
punainen chili
2 kpl
adobokastikkeeseen säilöttyjä chipotle chilejä (la costena)
2 rkl
chili säilykkeen adobokastiketta
1 kpl
purkki punaisia linssejä (go green säilyke 290g)
1 kpl
purkki mustia papuja (go green säilyke 285g)
1 g
purkki kidneypapuja (400g säilyke)
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaatti pyreetä
3 dl
kasvislientä
1 tl
savustettua paprikajauhetta (sweet)
1 tl
jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl
jauhettua korianteria
1 rkl
kuivattua oreganoa
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Tarjoiluun
0
keitettyä riisiä
0
smetanaa
0
tuoretta korianteria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna chili veitsellä. Hienonna säilötyt chipotle chilit. Kuumenna padassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pataan hienonnettu valkosipuli ja chilit. Kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää pataan tomaattimurska, tomaattipyree, adobokastike ja kasvisliemi. Valuta säilyke pavut sekä linssit hyvin siivilässä. Lisää pavut sekä linssit pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla puolisen tuntia.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitetyn riisin, smetanan ja tuoreen korianterin kera. Chili sin carne sopii erinomaisesti myös tortillojen täytteeksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *