Chia-suklaavanukas
Chiansiemenet ovat löytäneet tiensä myös meidän perheen keittiöön. Hemmottelin perhettä sunnuntaina tarjoamalla aamiaiseksi chiansiemenistä valmistettua suklaavanukasta. Käytin suklaavanukkaan valmistukseen urtekramin vähärasvaista kaakaojauhetta. Suklaavanukkaan makeutin banaanilla ja hunajalla.
Chiansiemenistä valmistettu vanukas oli todella hyvää ja maistui mainiosti koko perheelle. Pakastimesta kaivetut vadelmat kruunasivat chia-suklaavanukkaan. Näin herkullisesti aloitetusta päivästä ei voi tulla kuin hyvä! Leppoisaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille.
Chia-suklaavanukas
Ainekset
- 3/4 dl
- chiansiemeniä (luomu)
- 5 dl
- makeuttamatonta mantelimaitoa
- 3 rkl
- vähärasvaista kaakaojauhetta (Urtekram)
- 1 kpl
- ylikypsää banaani
- ½ kpl
- vaniljatangon siemenet
- 1-2 rkl
- juoksevaa hunajaa
- Tarjoiluun
- 300 g
- pakaste vadelmia (suomalaisia)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Mittaa chiansiemenet ja mantelimaito kulhoon. Sekoita hyvin ja peitä kulho kelmulla. Anna chiasiementen turvota jääkaapissa 10 tuntia eli yön yli.
Lisää aamulla kulhoon kaakaojauhe, kuutioitu banaani, vaniljansiemenet ja hunaja. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna makujen tasaantua 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoile vadelmien kera